fbpx

Održana prva festivalska večer Pjesme Podravine i Podravlja

Pitomača…

Puna dvorana i odlične skladbe obilježile prvu večer Glazbenog festivala Pjesme Podravine i Podravlja

Medijski pokrovitelj Scena.hr

Pjesme Podravine i Podravlja– Pitomača je prekrasno mjesto u kojem pjesme učimo od ptica, a sreća je još veća kad ju možemo podijeliti sa svima koji vole pjesmu pitomačkog festivala – rekao je načelnik Željko Grgačić.
U dvorani Osnovne škole Petra Preradović u Pitomači jučer je održana prva večer Glazbenog festivala Pjesme Podravine i Podravlja – večer popularnih tamburaških pjesama. Večer, na kojoj je predstavljeno 17 novih skladbi, otvorili su načelnik Općine Pitomača Željko Grgačić i obnašateljica dužnosti župana Virovitičko-podrsvske županije Sanja Bošnjak.
Obnašateljica dužnosti župana nadovezala se na te riječi:
– Zaista, lijepe se pjesme ovdje uče od ptica; taj stih treba ponavljati i živjeti. Želim da uživate u ovim prekrasnim pjesmama i druženju.”
Pjesme Podravine i PodravljaPublika je srdačno pozdravila svakog izvođača među kojima se se našli Stjepan Jeršek Štef, Šokci, Ravnica, Garavuše, Dražen Žanko, Savski Valovi, TS Mjesečina i The Fusion te mnoga druga poznata imena.
I ove godine predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović prepoznala je važnost ovog događanja, a svoj veliki doprinos dale su i Virovitičko-podravska županija te Općina Pitomača.

Foto: Press