Besplatne glazbene radionice u Zagrebu
By redakcija On 14 ožu., 2019 At 04:26 PM | Categorized As Glazba, Kultura | With 0 Comments

Zagreb…

HGU SESSIONS – besplatne glazbene radionice u Mesničkoj 12

Besplatne glazbene radioniceHGU Podružnica 1 Zagreb pokreće ciklus od 12 besplatnih radionica koje vode istaknuti hrvatski glazbenici. Radionice se održavaju u KCM Kulturnom centru Mesnička (Mesnička 12), u Zagrebu, od ožujka do lipnja 2019.
Radi se o seriji od 12 glazbenih radionica koje će jednom tjedno (ponedjeljkom) voditi istaknuti hrvatski glazbenici, višestruki dobitnici strukovnih nagrada Status i Porin. Osim velikog profesionalnog svi predavači imaju i pedagoško iskustvo ostvareno kroz suradnju s brojnim glazbenim učilištima, obrazovnim institucijama, seminarima i radionicama.
HGU Podružnica 1 Zagreb je u svojem dosadašnjem radu, a postoji već više od 26 godina, organizirala brojne radionice koje su bile iznimno posjećene, jer posjeduje veliku bazu članova koje ovakve teme zanimaju. Kod glazbenika svih profila postoji volja i želja za dodatnom glazbenom edukacijom i usavršavanjem, pa im HGU Zagreb na ovaj način to želi omogućiti. Iako su radionice u prvom redu organizirane za članove, poziv će biti upućen svim glazbenicima – predanim amaterima kao i profesionalcima.
– Javila se želja za suradnjom s novootvorenim kulturnim prostorom u centru Zagreba – Kulturnim centrom Mesnička, koji postoji nešto više od godinu dana. KCM se profilirao kao mjesto koje posjećuje puno mladih ljudi jer je program koji nude izuzetno kvalitetna kultura – jazz i unplugged koncerti, izložbe slikara i fotografa, večeri poezije i drugo. Za sebe KCM može reći da ima vjernu sljedbu posjetitelja i redovnih gostiju što je plus za organiziranje ovakvih radionica. Glazbene radionice će se redovito održavati tijekom 3., 4., 5. i 6. mjeseca 2019., svaki ponedjeljak od 18 do 20 sati, a u nastavku večeri bi se održavali koncerti u formi tzv. jam sessiona što je i prilika da se prezentirano na netom održanoj radionici primjeni i pokaže u stvarnoj glazbenoj situaciji. Ministarstvo kulture RH je prepoznalo ovaj ciklus radionica kao vrijedan kulturni projekt, pa je njegov pokrovitelj od ove godine. A nadamo se i ubuduće, jer je ovaj proljetni ciklus radionica tek početak – poručuju organizatori.

Besplatne glazbene radionice u Mesničkoj 12:
– namijenjeno srednjoškolcima, studentima, i glazbenicima svih profila
– ponedjeljkom od 18 do 20 sati, 12 tjedana za redom
– predavači: istaknuti i priznati hrvatski glazbeni izvođači jazz, fusion i rock glazbe
Sve radionice započinju u 18.00 sati i traju dva sata. Radionice su otvorene svima, pa je dobro doći ranije i osigurati si mjesto. Radionicama može prisustvovati cca. 60 posjetitelja.

Foto: Press

comment closed