fbpx

Prijenos: Svečana dodjela nagrada Vladimir Nazor

Na HTV 1…

nagrada Vladimir Nazor– Sa strahopoštovanjem svake godine pratim dodjele nagrada Vladimir Nazor u izravnom prijenosu na HTV-u. Pritom se jednako divim onima koji dobivaju nagrade, autorima najboljih godišnjih i životnih umjetničkih kreacija, koliko i kolegama koji znalački vode događaj. Velika mi je čast ove godine se i sama okušati, tim više što mi je partner već iskušani ‘Nazorovac’ i majstor živog kulturnog programa, Dražen Ilinčić – rekla je Jana Haluza.
Prvi program Hrvatske radiotelevizije (HRT – HTV 1) i ove godine u izravnom prijenosu 18. lipnja u 20.05 donosi svečanu dodjelu nagrada Vladimir Nazor iz jedne od naših najljepših secesijskih palača, zgrade Hrvatskog državnog arhiva.
Kroz svečanost nas vode HTV-ova voditeljska lica iz programa Kulture – Jana Haluza i Dražen Ilinčić.
Dražen nam ističe kako je svečanost dodjele nagrada dobila zasluženu razinu otkako se iz dnevnog termina preselila u prime-time:
nagrada Vladimir Nazor– Posebno mi je drago što je upravo ta najviša državna nagrada za kulturu večernjim događanjem dobila zasluženi status. Događaj je to vrijedan i crvenog tepiha i svjetala reflektora – jer prime-time zaslužuju dobitnici ove nagrade. Ovo je treća godina otkako se u večernjem terminu dodjeljuju nagrade Vladimir Nazor, a ujedno je i meni treća godina otkako sam voditelj dodjele.
Urednica je Koraljka Kirinčić, a redateljica prijenosa Mirena Stijačić.
Uz glazbu u izvedbi Zagrebačkog kvarteta, domaćini dodjele su: ministrica kulture dr. sc. Nina Obuljen Koržinek i akademik Zvonko Kusić.
Nagradu dodjeljuje Odbor Nagrade Vladimir Nazor na prijedlog komisija koje osniva za pojedina područja umjetnosti. Predsjednika i članove Odbora, na prijedlog ministrice kulture, imenuje Hrvatski sabor iz redova umjetnika, kulturnih i javnih djelatnika.
Odluku o dobitnicima za najbolja umjetnička ostvarenja u Republici Hrvatskoj za 2018. godinu u šest umjetničkih područja donio je Odbor Nagrade pod predsjedanjem akademika Zvonka Kusića na sjednici održanoj 6. svibnja.

Foto: Press