fbpx

Krimiserija Shetland – sedma sezona na Pickbox TV

Shetland – sve što trebate znati o novoj sezoni

Premijera nove, sedme sezone nagrađivane škotske kriminalističke serije Shetland na Pickbox TV stiže 14. studenoga gdje će se prikazivati od ponedjeljka do petka.

Hvaljena serija temelji se na romanima nagrađivane britanske spisateljice kriminalističkih romana Ann Cleeves, a sedma sezona donosi novosti u životu pronicljivog inspektora Jimmyja Pereza.

NAJBOLJA ŠKOTSKA SERIJA

Osim što je osvojila nagradu BAFTA za najbolju dramsku seriju, Shetland se odlikuje briljantnim misterijima i višedimenzionalnim likovima. Radnja se odvija na škotskom arhipelagu, a glavno mjesto radnje je Shetland, okarakteriziran unikatnim pejzažima i jedinstvenim načinom života.

Policijski tim istražuje zločine koji su usko povezani s otočnom zajednicom, na čelu sa snalažljivim i pronicljivim inspektorom Jimmyjem Perezom. U takvom izoliranom i katkad neprijateljski nastrojenom okruženju policijski tim pronalazi kreativne načine istrage i policijskog posla.

ŠTO NAS ČEKA U SEDMOJ SEZONI? (nastavak teksta sadrži spoilere)

Sedma sezona nastavlja se ondje gdje je šesta sezona stala, stoga vam preporučujemo da prije čitanja o novoj sezoni pogledate šestu sezonu!

Šesta sezona završava tako što je Duncan (Mark Bonnar), otac Jimmyjeve pokćerke Cassie, uhićen zbog smrti Donne Killick (Fiona Bell). I Jimmy je uhićen jer je navodno prikrivao zločin svog prijatelja. Sedma sezona nastavlja priču godinu dana poslije.

Veliko pitanje prije finala bilo je hoće li Jimmy imati sretan kraj ili će doživjeti tragičnu sudbinu. Otkako se Meg Pattison (Lucianne McEvoy) prvi put pojavila u šestoj sezoni Shetlanda kao medicinska sestra koja pruža palijativnu skrb neizlječivo bolesnoj Donni Killick, zaiskrilo je između nje i Jimmyja.

Osjećam se privilegirano što sam glumio Jimmyja Pereza gotovo deset godina i što sam radio s toliko divnih ljudi ispred i iza kamere, a i što sam proveo toliko vremena na Shetlandu. Otoci su bili veliki dio naše serije i samog Pereza, rekao je glavni glumac Douglas Henshall.

BRILJANTNA GLUMAČKA POSTAVA

U glavnoj je ulozi Douglas Henshall kao Jimmy Perez, snalažljivi i pronicljivi inspektor koji radi za šetlandsku policiju. Henshall je osvojio nagradu BAFTA za najboljega glumca u seriji, a serija je osvojila nagradu za najbolju dramsku seriju 2016.

Uz Henshalla, tu su Alison O’Donnell kao detektivka Alison “Tosh” McIntosh i Steven Robertson kao pozornik Sandy Wilson. Ostalu glumačku postavu čine Mark Bonnar, Lewis Howden, Erin Armstrong, Julie Graham i Anne Kidd.

Likovi su višedimenzionalni, radnja je uvijek napeta i intrigantna, a gluma briljantna. Ovo je jedna od onih detektivskih serija koje se zaista razlikuju od drugih i s razlogom je jedna od najboljih škotskih serija. Ono što je čini posebnom jest što realno prikazuje život. Priča, scenografija, snimanje, jedinstven pogled na škotsko otočje, može se reći da svaki dio ove serije zaslužuje posebnu pohvalu.

MISTERIOZNA UBOJSTVA

Shetland će vas uvući u priču i odjednom ćete se i sami osjećati kao detektivi koji su dio Perezova policijskog tima. Je li riječ o novcu, moći ili možda o ljubavi?

Misteriozna ubojstva u najboljoj škotskoj krimiseriji Shetland gledajte u ekskluzivnoj premijeri sedme sezone na Pickbox TV kanalu od 14. studenoga!

Foto: Press – Pickbox

Trailer: