Oproštaj od legende: Adio prijatelju, laka ti zemlja

Počivaj u miru…

“Dragi Olivere Hvala ti za sve”

Oliver Dragojević

Oliver DragojevićOdlazak velikana hrvatske glazbe, Olivera Dragojevića, rastužila je hrvatsku javnost, a od kolege, prijatelja, suradnika i glazbenika oprostili su se brojni umjetnici i sportaši.
– Adio prijatelju, laka ti zemlja – oprostio se glazbeni menadžer Zoran Škugor na društvenoj mreži.
– Njegova glazba pratila me u stopu kroz život. Ostavio je zaista trag u beskraju – napisala je redateljica Saša Broz.
– Počivao u miru dragi prijatelju – napisao je Alen Vitasović.
– I ništa više nikada neće biti isto. Hvala za sve note, za svaku riječ. Neka Vam je mirno more, kapetane – tužan je status pjevačice Franke Batelić.
– Volio sam te, voljet ću te za mog života! Velikani nikad neće umrijeti. Neizreciva bol!! Ali ostat ćeš zauvijek – oprostio se Edvin Softić.
Oliver Dragojević– Vaši su zagrljaji bili slični onim moga nonića, ovakvog Vas pamtim i uvijek ću… Hvala za sve ove vječne glazbene darove. Počivajte u miru – napisala je Nika Antolos Ruban.
– Sada si ‘trag u beskraju’. Neka te Gospodar čuva i nagradi za sve dobro što si ostavio u nama sa svojim pjesmama. Tvoja duša je pronašla svoju luku i tvoje more više nije nemirno – objavio je glumac na društvenoj mreži Enis Bešlagić.
– Ako nas tužne jutrom probude… rekao je On i dogodilo se baš jutros. I svakom od nas će jednoga dana doći kraj i jedino će biti važno što smo učinili za druge i kakav trag smo ostavili iza sebe. A ovaj čovjek, Oliver Dragojević, Gospodin i veliki Glazbenik, za mene, a i za mnoge JEDAN JEDINI, iza sebe ostavio je najljepše pjesme, obilježio toliko mladosti, ljubavi, starosti, toliko trenutaka u životima ljudi i tako ostao zapisan u Marijana Mikulić, Oliver Dragojevićnašim srcima ZAUVIJEK. Nikoga nisam voljela i poštovala kao njega, nikoga nisam slušala toliko kad sam bila tužna i sretna, na ničije koncerte nisam voljela i htjela ići kao na njegove. Znate sve… Moja sućut njegovoj obitelji od srca, naš Oliver nikada neće biti zaboravljen, u to sam sigurna 🙏🏻 HVALA VAM ZA SVE OLIVERE – dirljivu poruku napisala je na društvenoj mreži Lana Jurčević.
– Najtužnije buđenje… Hvala za sve note, za svaku riječ. Toliko lipote duše, humora i najdivnijeg mogućeg pjevanja, svijet još dugo doživjeti neće. Sritno je to nebo kojega ćeš ti biti dio. Počivaj u miru, legendo – napisala je operna pjevačica Irena Parlov. Marijana Mikulić oprostila se od Olivera uz fotografiju te riječima:
– Počivaj u miru legendo.
– Nikad nitko kao vi… Sad pivajte anđelima, ka šta ste nama… Volin vas zauvik. Počivali u miru Božjem – napisala je Blanka Vlašić.

Foto: Scena.hr, Marijana Mikulić priv. album, Press arhiva