fbpx

Božo Vrećo: Ovdje sam pronašao tako puno ljubavi

Dubrovnik…

Čovjek anđeoskog glasa koji dotiče srca i miluje duše, napisao je The New York Times o jednom od najzanimljivijih interpreta sevdaha novijeg doba

Božo VrećoU prepunom atriju Kneževa dvora nastupio je sinoć, 9. kolovoza 2017. godine, jedan od najzanimljivijih interpreta sevdaha novijeg doba, Božo Vrećo, uz pratnju Đela Jusića jr. na klaviru i violinistice Aleksandre Pereule. Za koncert koji je bio rasprodan danima unaprijed, zbog velikog interesa prošireno je gledalište, a i skalini u Dvoru bili su puni mnogobrojne zainteresirane publike.
Boža Vreću The New York Times opisao je kao ‘čovjeka anđeoskog glasa koji dotiče srca Božo Vrećoi miluje duše’, a dodirnula je i njega dubrovačka dobrodošlica i oduševljena festivalska publika koja je s ovacijama i dugotrajnim pljeskom pratila svaku njegovu izvedbu. Na koncertu u Dvoru, Vrećo je uz tradicionalne sevdalinke izveo i one autorske, a posebno je za dubrovačku publiku pripremio skladbu ‘Kad si bila mala Mare’. Počašćen što je dobio priliku nastupiti u Dvoru, kojim je fasciniran, i publikom u kojoj je pronašao ‘tako puno ljubavi’, Božo Vrećo je pri kraju koncerta kazao da ne zna kako će završiti sinoćnji koncert i rastati se od dubrovačke publike te da se svakako želi tu vratiti, a izveo je čak dva glazbena dodatka, pjesme Lejlija i Sahtijan.

Foto: Press