fbpx

Božo Vrećo: Ovdje sam pronašao tako puno ljubavi

Božo Vrećo

U prepunom atriju Kneževa dvora nastupio je sinoć, 9. kolovoza 2017. godine, jedan od najzanimljivijih interpreta sevdaha novijeg doba, Božo Vrećo, uz pratnju Đela Jusića jr. na klaviru i violinistice Aleksandre Pereule.

Božo Vrećo

Za koncert koji je bio rasprodan danima unaprijed, zbog velikog interesa prošireno je gledalište, a i skalini u Dvoru bili su puni mnogobrojne zainteresirane publike.

Božo Vrećo

Boža Vreću The New York Times opisao je kao ‘čovjeka anđeoskog glasa koji dotiče srca i miluje duše’, a dodirnula je i njega dubrovačka dobrodošlica i oduševljena festivalska publika koja je s ovacijama i dugotrajnim pljeskom pratila svaku njegovu izvedbu.

Na koncertu u Dvoru, Vrećo je uz tradicionalne sevdalinke izveo i one autorske, a posebno je za dubrovačku publiku pripremio skladbu ‘Kad si bila mala Mare’.

Počašćen što je dobio priliku nastupiti u Dvoru, kojim je fasciniran, i publikom u kojoj je pronašao ‘tako puno ljubavi’, Božo Vrećo je pri kraju koncerta kazao da ne zna kako će završiti sinoćnji koncert i rastati se od dubrovačke publike te da se svakako želi tu vratiti, a izveo je čak dva glazbena dodatka, pjesme Lejlija i Sahtijan.

Foto: Press