fbpx

Predstavom ‘Ritina škola’ zatvoren četvrti Kotar FEST!

Delnice…

Medijski pokrovitelj Scena.hr

Kotar FEST! u Delnicama, gdje se četiri dana kultura disala punim plućima.

Kotar FESTU nedjelju je u Delnicama predstavom ‘Ritina škola’ zatvoren četvrti Kotar FEST!. Simpatični umjetnički festival Kotar FEST! Gorskom kotaru uistinu mijenja kulturnu sliku. Posljednja predstava Ritina škola, bila je pun pogodak, a tijekom predstave redali su se spontani aplauzi i smijeh. Ritina škola  u izvedbi glumaca Marka Torjanca i Nataše Janjić podsjeća na početak i stvaranje ovog festivala koji je krenuo kao entuzijastičan i smiješan festival, a iz godine u godinu raste te je sve prepoznatljiviji i Kotar FESTposjećeniji.
Umjetnički festival Kotar FEST! u Gorskom kotaru posljednjih je nekoliko dana otvorio vrata kulturi i umjetnosti koja je jako dobro prihvaćena od gostiju i domaćina grada Delnica. Svakog dana od 22. do 26. srpnja 2015. godine program je popratilo stotine ljudi, a mališani su oduševljeno sudjelovali na predstavama namijenjenim upravo za njih. Protekla četiri dana festivala ‘Kotar FEST’ održan je red predstava, večernjih Kotar FESTfilmskih projekcija u blizini borova i pod zvjezdanim nebom te noćnih partija u velikom delničkom parku. U subotu je održan i veliki filmski kviz, veseli sajam rukotvorina i finih goranskih proizvoda te umjetničke radionice u Parku kralja Tomislava.
Ono što je usporedba festivala i predstave je nekoliko predivnih rečenica koje savršeno opisuju sklad;
“Jedna rečenica vrhunske poezije govori više od sto rečenica drugorazredne proze…”, “Ko u životu… kad si malo drugačiji, svi ti se rugaju, smiju.”, čini se da je ovaj festival odobren od onih za koga je sadržaj bio i namijenjen što ostvarenje jednog od ciljeva organizatora.
Delnice su mjesto za pravi odmor kojeg krasi svjež zrak i promjenjivo vrijeme ispunjeno olujom umjetnosti i kreative. Druženje i stvaranje sadržaja za publiku koja u ovoj regiji žudi za umjetnošću i šarmom kazališta i filma, stvorilo je Kotar FEST! i njegovu vjernu publiku.

Foto: Press