fbpx

Predstava Ritina škola igra u Lisinskom!

Zagreb…

Medijski pokrovitelj Scena.hr

Najizvođenija komedija u svijetu, a u produkciji ‘Planet Arta’ adaptirana je za Hrvatsku

Ritina školaKazališna predstava ‘Ritina škola‘ je na programu Vatroslava Lisinskog u ponedjeljak, 23. veljače u 20,00 sati. To je jedna od najizvođenijih suvremenih komedija u svijetu, a u produkciji ‘Planet Arta’ adaptirana je za Hrvatsku. U predstavi igraju: Marko Torjanac i Nataša Janjić. ‘Planet Art‘ će s predstavom ‘Ritina škola’ 2. ožujka sudjelovati na međunarodnom Festivalu ‘Sarajevska zima‘.
O predstavi:
Rita je inteligentna, pametna, britka frizerka koja osjeća da joj u životu nešto nedostaje. Pravdan je toliko rezigniran da mu više ništa ne nedostaje. Ili je bar tako mislio dok nije počeo predavati na večernjem tečaju književnosti.
Time priča o znanju i obrazovanju postaje još zanimljivija i intrigantnija, a govori nam o tome što se događa kad se u društvu koje baš ne cijeni znanje pojavi jedna cura koja – ‘želi znati, želi shvatit, želi skužit…!!’?
Što je znanje, zašto je ono uopće potrebno, čemu ono služi, što njime dobivamo… samo su neka od pitanja s kojima se njih dvoje susreću, svaki sa svoje strane katedre, na tečaju književnosti koji postaje sve samo ne običan, kao i njihov odnos…
U ovoj dinamičnoj komediji punoj inteligentnog humora glavni likovi se suočavaju i s vlastitim životima, odlukama i pitanjima…

Prošle godine je ‘Planet art‘ na međunarodnom Festivalu ‘Sarajevska zima‘ sudjelovao s predstavom ‘Plemena‘ te su izazvali ovacije.

Foto: Press Ritina škola