fbpx

Snježna kraljica i Zora riđokosa u Crnoj Gori i na Hvaru

Gostovanje…

‘Trešnja’ nastavlja turneju: Snježna kraljica i Zora riđokosa u Crnoj Gori i na Hvaru

Zora riđokosaGradsko kazalište Trešnja nastavlja svoju festivalsku turneju. Nakon gostovanja na Međunarodnom dječjem festivalu u Šibeniku, gostovat će na Hvarskim ljetnim priredbama i Kotorskom festivalu pozorišta za djecu. Na kraju još jedne uspješne sezone, zagrebačko Gradsko kazalište Trešnja predstavit će se domaćoj i inozemnoj publici na festivalima u Hvaru i Kotoru s hit predstavama Zora riđokosa i Snježna kraljica.
Na 57. Hvarskim ljetnim priredbama, 2. srpnja izvest će se poučna, dinamična i emocionalno nabijena predstava Zora riđokosa u režiji Renea Medvešeka. Priča se temelji na istinitim događajima u Senju, opisanima u romanu koji je postigao veliki uspjeh u Njemačkoj. Radnja predstave s lakoćom uvlači gledatelje svih generacija u vrtlog zbivanja čiji je glavni pokretač hrabra četrnaestogodišnja djevojčica Zora, a donosi i snažnu socijalnu poruku o siromašnoj i nezbrinutoj senjskoj djeci kojoj je korumpirani sustav okrenuo leđa. Zora riđokosa velika je ansambl predstava predvođena Dubravkom Lelas u ulozi hrabre Zore, Lukom Bulovićem u ulozi Branka te Tomislavom Rališem u ulozi ribara Gorjana.
Senka Bulić kao Snježna kraljica
Snježna kraljicaTurneja će se nastaviti u Crnoj Gori gdje će kazalište Trešnja na Kotorskom festivalu pozorišta za djecu gostovati 7. srpnja s predstavom Snježna kraljica, nastalom prema istoimenoj bajci Hansa Christiana Andersena, a u režiji Paola Tišljarića.
Inteligentno estetizirana, Snježna kraljica donosi svevremensku priču o prijateljstvu, a naslovnu ulogu tumači glumica Senka Snježna kraljicaBulić.
U modernoj adaptaciji svjetski poznate bajke, Tišljarić se posvetio i najsitnijim detaljima. Svjetlosni elementi, scenski pokret, multimedijalna rješenja, samo su dio cjeline ove maštovite i vizualno privlačne predstave koja će u ljetnim mjesecima u Kotor donijeti i dašak zime.
U ulogama odraslih Kaya i Gerde su Tvrtko Jurić i Ivana Bakarić, a mlade Kaya i Gerdu utjelovili su Luka Bulović i Dubravka Lelas. U ostalim ulogama je većina glumaca iz Trešnjinog ansambla.

Foto: Press – Damil Kalogjera