fbpx

Srce na sceni na 61. Splitskom ljetu!

Split…

Predstava Udruge Srce

Medijski pokrovitelj Scena.hr

Srce na sceniSrce na sceni– Kad se sjetim samih početaka i sumnjičavih upita – da li je našem mjuziklu stvarno mjesto na velikoj pozornici HNK – i kad vidim do kud smo došli, da ga izvodimo na Međunarodnom festivalu u Šibeniku i na Splitskom ljetu, na Peristilu, najljepšoj pozornici na svijetu, zaista sam ponosna na sve naše mlade glumice i glumce, njihove roditelje i asistente, na suradnju sa Slavkom, na bend i sve volontere i prijatelje udruge Srce. Ovo je zaista velik uspjeh, potvrda i poticaj svima – rekla je Vesna Jerković, predsjednica udruge s cerebralnom paralizom Srce koja ove godine obilježava 20 godina postojanja.
Mladi ljudi, članovi Udruge Srce iz Splita, izvest će svoj mjuzikl Srce na sceni u sklopu 61. Splitskog ljeta u nedjelju 26. srpnja 2015. godine na Peristilu s početkom u 21,00 sati. Osamnaesta je ovo izvedba ovog po svemu posebnog kazališnog projekta čiji su autori sami izvođači, te glumac Slavko Sobin koji je predstavu zajedno s njima osmislio i režirao, dok je Mario Bavčević zadužen za glazbeni segment predstave. Zajedno sa, za potrebe mjuzikla posebno formiranim bendom, te nužnim osobnim asistentima na sceni, članovi Srca ostvarili su naizgled nemoguće.
Srce na sceniOva je predstava, naime, nakon premijere u Hrvatskom narodnom kazalištu Split u prosincu 2013, izvedena na 25. Marulićevim danima po posebnom pozivu izbornika, na Naj, naj festivalu dodijeljena joj je i Zlatna Žar ptica,a Slavku Sobinu posebno priznanje zbog doprinosa u stvaranju predstave, nastupili su na Međunarodnom dječjem festivalu u Šibeniku, otvorili UNICEF-ov festival o pravima djeteta, u sklopu kampanje Drugo lice invalidnosti, te nastupili još jednom u HNK Split na Svjetski dan kazališta. Rezultati su to kojima bi se ponosilo svako profesionalno kazalište.
Probe i sama izvedba mjuzikla dio su vrlo uspješnog terapijskog programa Udruge, kojemu je primarni cilj da ovi mladi ljudi dokažu sebi i drugima kako mogu napraviti puno, da steknu samopouzdanje, te da u raznim životnim situacijama budu spremni i sposobni zauzeti se za sebe. Uz to što su iz nastupa u nastup vidno napredovali, oni iz izvedbe u izvedbu svojom predstavom nevjerojatnom lakoćom razbijaju brojne predrasude, a svojom odlučnošću, trudom, zalaganjem i hrabrošću inspiriraju i motiviraju svakoga.
Srce na sceniA o čemu se radi u ovoj veseloj, razigranoj i raspjevanoj predstavi, koju bismo žanrovski mogli krstiti i ljubavno-krimićkom trilerom u formi mjuzikla? Tu su dvije obitelji: u bogataškoj sve odreda sinovi, dok siromašni roditelji imaju samo kćeri. Marino je velika pjevačka zvijezda i tajna ljubav Anđele, jedne od kćeri iz siromašne obitelji. Beznadno zaljubljena u njega, piše mu pisma i satima uzdiše uz njegovu sliku. U isto vrijeme, u bogatoj kući nestaju stvari. Naslućuje se da u pozadini svega stoji kupnja ‘Hajduka’. Policija istražuje krađu, a u sve su umiješane i dvije koke. Tu je i menadžer koji skriva Anđelina ljubavna pisma Marinu jer bi, po njemu, svijet otišao kvragu kad bi se svi voljeli, pa nitko ne bi radio. Napetost raste do usijanja kad se u cijelu ovu zbrku uključe poštar, zubar i učitelj…
U predstavi igraju: Mario Kero, Ivana Babnik, Anđela Popović, Duško Mešin, Antonio Čović, Marino Vukušić, Petra Hrgović, Nikolina Biloš, Marija Grbeša, Vedrana Junaković, Zorana Vladislavić, Dino Ćatović, Edo Bulić, Tonči Škrobica, Stipe Kelava, Stipe Veić, Marko Vukašin, Jurica Jerković, Željan Tolj, Jerolim Runjić, Marija Vučemilović Grgić i Ante Vrdoljak. Glazbeni ansambl čine: Mario Bavčević, Slavko Radilović, Joško Tomić, Luka Tičinović, Ana Bavčević, Alen Đurašinović, Kažo Cukar, Leo Hajder, Alen Dimić, Jelena Bosančić, Ema Kuzmanić, Juliana Vujević, Antea Žure, Iva Ivković i Matea Uzinić. Asistenti na bini su: Vesna Jerković, Nikolina Despotović, Marija Prvan i Slavko Sobin,
Scenarij i režiju potpisuje Slavko Sobin, voditelj glazbene sekcije je Mario Bavčević, asistentica režije je Vesna Jerković, za produkciju je zadužen Marijo Bašić, a kostimografkinje su mame izvođača.

Foto: Press