fbpx

Svetica u tami vraća se na daske Teatra na Trešnjevci

Zagreb…

Svetica u tamiPredstava Svetica u tami vraća se na daske Teatra na Trešnjevci Centra za kulturu Trešnjevka u srijedu, 19. prosinca 2018. s početkom u 20,00 sati. Predstava nastala po autentičnim zapisima Majke Tereze prati inspirativni životni put spoznaje, sazrijevanja i sumnji ove najveće svjetske humanitarke. U ovoj predstavi se prati kronologiju života Majke Tereze; njezina skromna katolička obitelj (majka Drana, brat Lazar) albanskih korijena u kojoj se rodila u Skoplju 1910. godine; rađanje želje da se zaredi i posveti siromašnima, kao i njezin put preko Zagreba, Irske do indijske Calcutte gdje osniva red Misionarki ljubavi.
Svetica u tami Zvučna glumačka ekipa okupila se u Centru za kulturu Trešnjevka te uprizorila tekst makedonskog prozaika i dramatičara Venka Andonovskog. Poslije premijere (22. 10. 2016. na dan Ivana Pavla II koji je bio veliki prijatelj Majke Tereze) teatrologinja prof. dr. Sanja Nikčević pozvala je predstavu na Treći festival kršćanskoga kazališta u Zagrebu gdje je s uspjehom gostovala.
Redateljica predstave je Ivana Peroš, dramaturginja Željka Turčinović, a kostimografkinja Doris Kristić. Izbor glazbe potpisuje Igor Savin, dizajn svjetla u nadležnosti je Saše Mondecara, a oblikovatelj fotografija i videa je Ivan Šurina.
Glume: Kostadinka Velkovska, Velimir Čokljat, Mia Krajcar, Šiško Horvat Majcan i Ljiljana Čokljat.

Foto: Press