fbpx

Matea Milas: Dinko Bogdanić je izvrstan pedagog i drag čovjek

Balerina…

Matea je na dodjelu Nagrade hrvatskog glumišta došla u pratnji poznatog koreografa

Balerina Baleta HNK Split, Matea Milas, bila je nominirana za Nagradu hrvatskog glumišta za izuzetno ostvarenja mladih umjetnica u baletnoj umjetnosti za ulogu Effy u baletu La Sylphide.

Talentirana i lijepa balerina nije osvojila Nagradu hrvatskog glumišta, no kaže da nije razočarana.

Matea Milas, Dinko Bogdanić

– Biti nominiran za Nagradu hrvatskog glumišta je velika čast i zaista je jedan poseban trenutak biti ovdje – rekla je Matea za portal Scena.hr. Matea je na dodjelu došla u pratnji poznatog koreografa Dinka Bogdanića.
Dinko Bogdanić

– Dinko Bogdanić je izvrstan mentor. Od Dinka sam puno naučila – od odnosa prema poslu do posvećenosti. On je jedan jako strastven čovjek, veliki profesionalac, izvrstan pedagog i drag čovjek – naglasila je Matea, a za portal Scena.hr ispričala zašto je zavoljela balet…

– Balet je jedna divna bajka. Važna je velika volja, puno rada i truda. Vježbam svaki dan, a nedjeljom mislim na balet. To je jako naporno i intenzivno, ali taj trud se doista isplati. Divan je osjećaj biti na sceni i donijeti ljudima radost i sreću, odvesti ih u neki drugi svijet – zaključila je Matea za portal Scena.hr.

Dodjela Nagrade hrvatskog glumišta bila je u petak u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu. Više o nagrađenima možete pročitati na linku.

Foto: Scena.hr