fbpx

Urnebesni Stand Up – Smijte se do suza!

Zagreb Eye…

Zvonko KozicSerijal 1 MAN SHOW, večeri Stand Up komedije u prostoru vidikovca Zagreb Eye na 16. katu Zagrebačkog nebodera, se nastavlja. Svake srijede i četvrtka od 20.30 sati, po jedan od vodećih regionalnih komičara staje sam pred publiku i u sat i pol programa ih nasmijava. Ponekad do suza, a ponekad do bola! Prošlog tjedna je to napravio Pedja Bajović, a ove srijede, 26. veljače, red je na jednog od vodećih zagrebačkih komičara – Zvonka Kožića i njegovu predstavu ‘Šalim se!’.
Rođen u Zagrebu jednog jesenjeg četvrtka, Zvonko je od malih nogu zaljubljen u crtiće ili crtić, jer se u njegovo vrijeme prikazivao jedan dnevno. Majka ga stalno ispituje kada će se uozbiljiti, pa se on počeo baviti stand-up komedijom kako bi ona ozbiljno shvatila da se nikada neće uozbiljiti.
StandInspiraciju crpi iz nepristojnih susjeda, vozača i suvozača, reklama, filmova i ostalih stvari koje vole mladi i stari koji nose oker čarape na japanke. Bavi se fenomenima kojima se nitko drugi ne bavi, ali još uvijek nije shvatio što je galanterija, a što pozamanterija. Mišljenja je da komičari liječe publiku isto kao što publika liječi komičare, dakle proces ide u oba smjera. Voli šalu na svoj račun osim ako se ne radi o računu u banci, jer tu je mrtav ozbiljan.
Vječiti je pozitivac i zato je više u školi volio ocjenu +2 nego -3. Ako ne dođe neki smak svijeta, čiji se datum mijenja iz dana u dan, planira se ovim baviti još jako dugo. Specijalni gosti te večeri su Vedran Sokol i iz Osijeka i Karlo Šmid iz Zaboka.
U četvrtak, 27. veljače, na redu je Perica Jerković, bosanski Slovenac ili slovenski Bosanac, kako je kome draže! Jedan je od pokretača stand-up comedy scene u Sloveniji, ali je on osobno biološki pokrenut i odrastao – u Bosni. Nakon udara tenkovske granate u podrum, u kojem se nalazio zajedno s obitelji, odlučio je da možda ne bi bilo loše otići na kraći izlet u Sloveniju koji se malo produljio…
U svojoj predstavi ‘Rođen u Jugi’ (u originalu: ‘Rojen v Jugi’), Perica se prisjeća tog vremena, uspoređuje ga s ovim danas te uspoređuje kako na to gledaju Slovenci, a kako njegovi u zavičaju u Bosni i Hercegovini.
Perica Jerković u svojoj komediji kombinira klasično pripovijedanje prošarano oštrim one-linerima i observacijama. Tok riječi ponekad prekida segmentom punim gestikulacije i mimike, a ponekad jednostavno – šutnjom. Televizija, Kinezi, nogomet, ples – sve su to teme koje ćete proživjeti u ovom druženju s njim.
Kao u nekoliko prethodnih sezona, proizvođači svježe tjestenine Aurelia stali su iz jednu ovakvu stand-up inicijativu i nagrađivat će posjetitelje ovih programskih večeri paketima svojih proizvoda i sličnim pogodnostima.
Cijena ulaznice je 50 kuna, a u nju je uključeno razgledavanje panorame Zagreba s najljepšeg mjesta u gradu – vidikovca Zagreb Eye pa stoga dođite i uživajte dvostruko.

Foto: Press