fbpx

CeKaTe: Zagreb Ex tempore – ljetni diskont kulture!

Zg Clay Fest…

Medijski pokrovitelj Scena.hr

Međunarodna izložba keramike na 4. ljetnom diskontu kulture

Zagreb Ex temporeZagreb Ex temporeZagreb Ex tempore međunarodna je višednevna izložba umjetnika keramičara, a u okviru zbivanja pod nazivom Zg Clay Fest. Izložba koja će se održati u sklopu 4. ljetnog diskonta kulture bit će otvorena 24. lipnja 2015. godine u 19,30 sati u galeriji Modulor. Istoga dana od 10 do 17,00 sati održat će se prezentacija keramičara, a koja je otvorena za javnost.
Posebnost ove izložbe je da izlagači međusobno ocjenjuju jedni druge, a veći broj ih je i prisutan na izložbi. Pri tome su pojedini od njih pozvani prezentirati svoj rad ostalima i zainteresiranoj publici. Na taj način razmijenjuju se iskustva, umjetnici se međusobno upoznaju, te ujedno populariziraju svoj rad. Izlažu keramičari iz zemalja: Čile, Kanada, Hrvatska, Egipat, Francuska, Italija, Norveška, Peru, Poljska, Rumunjska, Sjedinjene Američke Države, Slovenija, Turska.
Izložba se može razgledati do 27. lipnja.
Centar za kulturu Trešnjevka četvrtu godinu uzastopce organizira Ljetni diskont kulture koji ove godine traje od 15. lipnja do 15. srpnja. Tijekom mjesec dana trajanja Diskonta za posjetitelje smo pripremili više od 70 programa, a uz već poznate ‘disontne artike’ – koncerte, buvljake, izložbe i plesnjake, ove godine proširi smo našu ponudu pa vas pozivamo da se s nama rekreirate u parku nakon posla, pogledate prezentacije dalekih zemalja, izazovete prijatelje na okršaj u kvizu znanja… ili jednostavno uživate u dobrom koncertu uz (dobru) pivu…
Novost je i socijalna samoposluga. Za čitavo vrijeme trajanja Diskonta, svakim danom od 10 do 22,00, u CeKaTe možete donositi nekvarljive namirnice (brašno, ulje, rižu…) i osnovne higijenske potrepštine za zagrebačku Socijanu samoposlugu.

Foto: Press