Legendarni Lačni Franz u Zagrebu i Čakovcu

Gostovanja…

Lačni FranzLegendarni slovenski bend Lačni Franz, jedan od najglasovitijih regionalnih sastava 80-ih i 90-ih predvođen vrsnim kantautorom Zoranom Predinom u Zagreb dolazi u top formi, a pozornicu će podijeliti s izuzetnom kantautoricom Sarom Renar, novim nadama hrvatske rock scene, makarskim Rezervama, a tu je i tajanstveni – gost iznenađenja.
Dan nakon Zagreba Lačni Franz će u petak 24.ožujka zasvirati će u Čakovcu.
Priča jednog od najvećih rock bendova ovih prostora započela je 1979., da bi album prvijenac pod naslovom „Ikebana” snimili za samo 36 sati i objavili 1981. Uslijedili su albumi „Adijo pamet”, „Ne mi dihat za ovratnik”, koji im donosi prvi hit, „Slišiš, školjka poje ti!”, „Slon med porcelanom”, „Na svoji strani”, „Sirene tulijo”,…, a davne 1994. objavljuju četvrti album simboličnog naziva „Zadnja večerja”.
Nakon pauze od preko dva desetljeća, Lačni Franz prošle je godine objavio studijski album “Svako dobro” u izdanju Croatia Recordsa. Taj je album glazbena kritika uvrstila među najbolje prošlogodišnje albume te je je nedvojbeno jedan od najiščekivanijih diskografskih događaja zadnjih godina. Predin i njegov sastav ovim albumom donose fantastičnu kombinaciju onoga po čemu su pojedinačno i zajedno zaslužili svoj status – odlične, žive bendovske svirke i inteligentno duhovite tekstove osobne i društvene tematike.

Foto: Press