fbpx

Ne propustite: Ritina škola – zadnja izvedba ove sezone u Zagrebu!

Mala scena…

Medijski pokrovitelj Scena.hr

Ritina školaNe propustite zadnju izvedbu predstave ‘Ritina škola‘ ove sezone u Zagrebu i upoznajte duhovitu Ritu u potrazi za znanjem. Predstava je na programu u nedjelju, 9. travnja 2017. godine s početkom u 20.00 sati u kazalištu Mala scena.
O predstavi Ritina škola:
Rita je inteligentna, pametna, britka frizerka koja osjeća da joj u životu nešto nedostaje. Pravdan je toliko rezigniran da mu više ništa ne nedostaje. Ili je bar tako mislio dok nije počeo predavati na večernjem tečaju književnosti…
Ritina škola‘Ritina škola’ Willyja Russella jedna je od najizvođenijih suvremenih komedija u svijetu, a u produkciji Planet Arta adaptirana je za Hrvatsku. Domaća verzija s Natašom Janjić kao Ritom i Markom Torjancem kao Pravdanom postala je najgledanija i najnagrađivanija predstava u Hrvatskoj u protekle dvije sezone. Smještanjem radnje u Hrvatsku, priča o znanju i obrazovanju postaje još zanimljivija, a pred nas postavlja pitanje što se događa kad se u društvu koje baš ne cijeni znanje pojavi jedna cura koja – ‘želi znati, želi shvatit, želi skužit…!!’?
Što je znanje, zašto je ono uopće potrebno, čemu ono služi, što njime dobivamo… samo su neka od pitanja s kojima se njih dvoje susreću, svaki sa svoje strane katedre, na tečaju književnosti koji postaje sve samo ne običan, kao i njihov odnos. . .
U ovoj dinamičnoj komediji punoj iskričavog inteligentnog humora njih se dvoje suočavaju i s vlastitim životima, odlukama i pitanjima, a o nekima od njih gledatelji će sigurno razmišljati i nakon predstave.

Prijevod, prilagodba, scenografija i režija: Marko Torjanac
Pomoćnica režije: Nataša Janjić
Kostimograf: Đurđa Janeš
Skladatelj: Milorad Stranić
Dizajn: Tomislav Veltruski
Fotograf: Mladen Pobi
Snimatelj: Hrvoje Felbar

Foto: Press