fbpx

Studio za suvremeni ples otvara Tjedan suvremenog plesa!

Pokret-ač…

Studio za suvremeni ples u koprodukciji sa HIPP – Tjednom suvremenog plesa izvest će hrvatsku premijeru dana 28.svibnja 2014. u 20 sati u ZPC-u i otvoriti 31. Tjedan suvremenog plesa. Pretpremijera je na rasporedu 27.svibnja u ZPCu.
Tjedan suvremenog plesaZa sve ljubitelje suvremenog plesnog izričaja nije potrebno puno predstavljati Studio za suvremeni ples, najstariji ansambl suvremenog plesa u Hrvatskoj i regiji. Prešavši pola stoljeća postojanja iza SSPa stoji zavidan broj plesnih projekata s renomiranim imenima domaće i inozemne suvremene plesne scene. I dalje prihvaćajući nove trendove u umjetničkoj i kulturnoj komunikaciji, u najnovijem projetku ‘Pokret-ač‘ surađuje s Aleksandrom Janevom Imfeld, hrvatskom koreografkinjom koja radi kod nas i u inozemstvu.  Janeva  je  zaslužna  za rad na vidljivosti suvremenog plesa u regiji kao odličan izvođač, intrigantan autor, a  naročito kao jedna od suorganizatorica Nomad Dance Academy.
Aleksandra Janeva Imfeld zajedno s ansamblom Studija za suvremeni ples u ulozi Pokret- ača propituje kako se pokrenuti, kako sebe tako i druge. Ono što je pokrenuto i stalno se kreće u ovoj predstavi mutirajuće je autorstvo čitave grupe. Znači da se svaki pokret daje na korištenje svima i svi rade na njegovoj preobrazbi u nešto drugo. Kopira se ali se na taj način dobivaju novi orginali.
Tjedan suvremenog plesaU procesu realizacije ovog autorski zanimljivog projekta svoj pokret odnosno umjetničku intervenciju unio je  i poznati modni dizajner i multimedijalni umjetnik Silvio Vujičić, koji već dugi niz godina djeluje i na kazališnoj sceni. Silvio Vujičić svojim kostimima dodatno naglašava individualne karakteristike svakog od Pokret-ača, dok scenografijom u suradnji s Mladenom Donadinijem pomaže u preobrazbi njihova pokreta.
Izvedbeni dio predstave čine plesači ansambla Studija za suvremeni ples u ulozi Pokret- ača: Ana Mrak, Ana Vnučec, Dina Ekštajn, Martina Tomić, Matea Bilosnić, Branko Banković i Bruno Isaković, te glazbenik Marin Živković.
Kako će izgledati ovaj interesantni spoj suradnje moći će se vidjeti već sljedeći tjedan kada će ‘Pokret-ač’ imati čast da se premijerno predstavi, a time i otvori najveći regionalni plesni festival, 31. po redu Tjedan suvremenog plesa.

Foto: Iva Korenčić