fbpx

Vesna Tadić: Moda je za mene užitak i izazov!

Modna dizajnerica…

Vesna voli dizajnirati jednostavne i nosive modele. Obožava svoj posao jer je kreativan i zanimljiv

Vesna TadićVesna Tadić je modna stilistica i dizajnerica. Volontirala je na Fashion Weeku i Fashion.hr-u. Radi kao dizajnerica za jedan hrvatski brend, i trenutno dovršava kolekciju jesen/zima 2014/15 te razvija kolekciju za ljeto 2015.
– Prvu haljinu sam napravila sebi, malu crnu haljinu za sve prilike. Odmah nakon toga su i moje prijateljice htjele imati unikatne haljine koje odišu njihovom osobnošću i tako je počelo – prisjetila se Vesna svojih početaka za portal Scena.hr. Prije godinu i pol dana Vesna je pokrenula svoju modnu liniju pod svojim imenom. Dio tih radova se može vidjeti i na njezinom Facebook profilu.
– Najbolja reklama su mi pohvale i preporuke zadovoljnih kupaca. Volim dizajnirati jednostavne i nosive modele koje se s malo accessoriesa može nositi Vesna Tadićna više načina. Najviše dizajniram žensku odjeću, ali ponešto i za muškarce te za djecu. Od ženskih odjevnih predmeta najviše prevladavaju haljine, tunike, majice, suknje i trenirke. Nekoliko mojih haljina je nosila i prelijepa voditeljica Dunja Mutevelić u emisiji TV Bingo i privatno. Za muškarce radim majice dugih i kratkih rukava i trenirke, uglavnom  sportski asortiman. Dječje majice oslikavam ručno – istaknula je dizajnerica. U budućnosti bi htjela, kaže, imati svoj butik. A velika joj je želja uređivati i modne rubrike u nekom modnom časopisu.
– Moda je za mene oduvijek bila užitak i izazov, sredstvo komunikacije, odnosno izražavanje sebe i svoje osobnosti. Veseli me svaki novi odjevni predmet koji kreiram, aVesna Tadić inspiraciju pronalazim svuda oko sebe, u svemu što nas okružuje – priča Vesna. Dizajnerica obožava svoj posao jer je kreativan i zanimljiv.
– Ali on nije lagan kao što se čini, tu je puno stresa, truda i rada. Od same ideje do gotovog proizvoda je dug put, od razrade skice, odabira materijala, razrade kroja… ponekad se radi i nekoliko puta isti uzorak modela sve dok ne bude savršen. Ali je i rijetko da netko radi ono što voli i što ga čini sretnim – kazala je Vesna.

Foto: Privatni album

Fotogalerija: [nggallery id=383]