fbpx

19. sezona serije Dr. Bergmann, seoski liječnik

Na TV…

Dr. BergmannHrvatska radiotelevizija od četvrtka 11. srpnja 2019. godine na Prvom programu (HRT – HTV1) ponovno prikazuje 19. sezonu serije Dr. Bergmann, seoski liječnik.
Dr. Bergmann, seoski liječnik jedna je od najdulje emitiranih njemačkih liječničkih televizijskih serija koja se snimala od 1986. do 2012. godine te tijekom 22 sezone prikazivanja stekla brojnu i vjernu publiku. Priča je to o doktoru Janu Bergmannu, 33-godišnjem liječniku, koji svoje zvanje shvaća kao životni poziv. Stručan je, savjestan, suosjećajan i susretljiv, te brzo stječe povjerenje i simpatije stanovnika Deekelsena, svojeg novog prebivališta. U seriji pratimo i životnu priču Janovog oca, prof. dr. Heinricha Bergmanna, glasovitog kirurga, koji nije prebolio ženinu smrt te koji nikad nije uspio izgraditi normalan odnos sa sinom.
Tijekom 18 epizoda pratit ćete avanture doktora Bergmanna i njegov problematični odnos s ocem. Ljeto je u Deekelsenu. Jan odvodi oca iz hamburške klinike na Schlei kako bi se taj radoholičar odmorio nakon operacije raka crijeva. Obojica se raduju što su se posljednjih mjeseci uspjeli približiti jedan drugom i prvi put nakon majčine smrti planiraju zajedničko jedrenje. Maren slavi rođendan u krugu najbližih i veseli se iznenadnom gostu iz Hamburga. No, usred slavlja Hinnerksen poziva Jana jer je stradao neki motociklist…
Prvu epizodu 19. sezone serije Dr. Bergmann, seoski liječnik gledajte u četvrtak 11. srpnja na Prvom programu Hrvatske radiotelevizije u 17.20 sati.

Foto: Press