fbpx

Prva ovogodišnja A strana uz TV legende

A strana – u čast 65 godina duge povijesti Zabavnog programa HTV-a

Hrvatska radiotelevizija (HRT) u subotu, 8. siječnja 2022. godine u 20.10 sati na svom Prvom programu Hrvatske televizije (HRT-HTV1) emitira novu, 2. epizodu nove, 4. sezone publici omiljene emisije A strana.

A strana

Naime, u čast 65 godina duge povijesti Zabavnog programa HTV-a svoje prvo izdanje u 2022. godini A strana je posvetila odnosu glazbe i televizije.

A strana

Prve zabavne emisije Televizije Zagreb, zlatno doba festivala zabavne glazbe, nastupi na natjecanjima za pjesmu Eurovizije, prijenosi velikih koncerata, video spotovi koji su osamdesetih označili prekretnicu u industriji glazbe, glazbene emisije programa Z3 koje su formirale ukus tadašnjeg mladog gledateljstva, važna uloga glazbe u Domovinskom ratu, natjecanja glazbenih talenata bez kojih više nema televizijske zabave… bile su samo neke odrednice te emisije.

A strana

Gosti emisije A strana: čovjek koji nam je promijenio jedan dan u tjednu, legendarni urednik „Nedjeljnog popodneva” Saša Zalepugin, najnagrađivanija diva Splitskog festivala Tereza Kesovija, “željezna lady” Ksenija Urličić, „doktor” za Eurosong Aleksandar Kostadinov, voditeljski par “Hit depoa” Daniela Trbović i Hamed Bangoura, Davor Gobac i Psihomodo pop, prvi hrvatski bend koji je nastupio na MTV-iju, i Danijela Martinović koja nas je podsjetila na svoj uspješni nastup na Eurosongu.

Time je subotnja „A strana” glazbom i riječju željela odati počast svim ljudima koji su ovih 65 godina njegovali neupitnu ljubav između glazbe i televizije – poručuju s HRT-a.

Foto: Press – HRT, Dario Njavro