fbpx

Čilić i Modrić pobjednici 2. izdanja Gem Set Hrvatska

Završilo drugo izdanje turnira Gem Set Hrvatska, Čilić i Modrić pobijedili u finalu Perišića i Dodiga

– Još se jednom moram zahvaliti od srca svim sportašima koji su bez razmišljanja prihvatili poziv i došli u Petrinju da nastavimo tamo gdje smo stali prije dvije godine na Šalati. Iza nas su već tri nova i moderna igrališta, a uskoro će i djeca iz Hrvatske Kostajnice moći zaigrati na svom. Zaklada hrabro ide dalje i vjerujemo da do novog susreta i ovog posebnog druženja, nećemo morati dugo čekati – izjavio je Marin Čilić, koji je u paru s Lukom Modrićem ponio i titulu pobjednika.

Modrić

Zaklada Marin Čilić uspješno je privela kraju još jedno izdanje humanitarno-sportskog turnira Gem Set Hrvatska. Iza imena ovog događanja krije se veliko srce brojnih poznatih sportskih zvijezda, stotine nasmijanih dječjih lica, uistinu posebno druženje i zabava te plemeniti cilj – gradnja multifunkcionalnih sportskih igrališta u sredinama u kojima je to najpotrebnije.

Modrić

A drugo izdanje bilo je posvećeno svoj djeci Sisačko-moslavačke županije. Nakon napetih polufinalnih i finalnog meča, doznao se i sportski pobjednik turnira Gem Set Hrvatska. Marin Čilić i Luka Modrić pobijedili su Ivana Perišića i Ivana Dodiga s rezultatom 15:12 te su tako ponijeli titulu osvajača drugog izdanja turnira.

Zaklada Marin Čilić je otvorila i humanitarni broj za donacije pa se pozivom na broj 060 9004, može sudjelovati u ovoj plemenitoj priči te donirati za izgradnju sportskog igrališta u Hrvatskoj Kostajnici.

Modrić

Marin Čilić i Luka Modrić, Ivan Perišić i Ivan Dodig, Luka Cindrić i Mate Delić, Nikolina Božićević i Borna Ćorić, Mario Mandžukić i Patrik Jurina, Mateo Kovačić i Donna Vekić, Tsimafei Zhukouski i Jelena Kostanić-Tošić te Franko Lazić i Dino Prižmić parovi su koji su sudjelovali u sportskom dijelu turnira i koji su svojim teniskim vještinama itekako iznenadili gledatelje.

U prvom polufinalu Ivan Perišić i Ivan Dodig su pobijedili Donnu Vekić i Matea Kovačića sa 16-14 dok su Čilić i Modrić savladali prošlogodišnje pobjednike Maria Mandžukića i Patrika Jurinu rezultatom 15-11. Bilo je tu sjajnih poteza i udaraca, vatrenog bodrenja s tribina, a svi su oni pokazali svoje sportsko srce, igrajući tenis vrlo ozbiljno i borbeno, ali važnije od toga, ono ljudsko, slikajući se satima s brojnom djecom te dijeleći autograme svojim najvećim obožavateljima.

Sva prikupljena sredstva iskoristit će se za izgradnju četvrtog modernog multifunkcionalnog sportskog igrališta, ovaj put u Hrvatskoj Kostajnici. Zaklada je već izgradila ono ispred OŠ Dragutin Tadijanović u Petrinji, a tu su i igrališta u Tordincima te u Grubišnom Polju, koja su izgrađena i obnovljena nakon prvog izdanja turnira. Svim su sudionicima turnira uručene Zakladine medalje za dušu dok je pobjednički tim dobio statue, a izradio ih je poznati petrinjski keramičar i umjetnik Valentino Valent.

Iz prvih su redova projekt podržali i Marinova supruga Kristina Milković Čilić, prva dama Sanja Musić Milanović, Ivan Celjak, župan Sisačko-moslavačke županije i izaslanih Hrvatskog Sabora, Nikolina Brnjac, ministrica turizma i sporta, Kristjan Staničić, direktor Hrvatske turističke zajednice, Magdalena Komes, gradonačelnica Petrinje, Siniša Krajač, glavni tajnik HOO, Dubravko Šimenc, Tatjana Jurić te brojni drugi. Večernji dio programa otvorila je glazbenica Albina, a nastupila je i Maja Batinjan, državna prvakinja u flauti, učenica Glazbene škole Fran Lotka u Sisku i stipendistica Zaklade Marin Čilić. Za pozitivnu atmosferu te zanimljivo komentiranje završnih mečeva bio je zadužen voditeljski par Saša Lozar i Luka Bulić dok je popodnevni sportski program vodio Alek El-kazal.

Foto: Press – Niko Goga i Julien Duval