fbpx

„Ljepše od raja“ – Julia Quinn

„Ljepše od raja“: Obitelj Bridgerton poznaje Smythe-Smithove. A ti?

Pripremite se svi za godišnji koncert čuvenog kvarteta iz pakla jer je od autorice hit romana o Bridgertonima stigla nova poslastica! „Ljepše od raja“ prvi je roman iz serijala Kvartet Smythe-Smith.

Članovi ne baš previše popularnog kvarteta prvi se puta spominju u romanu „Minx“ i od tad ne prestaju izazivati interes kod čitatelja. Loša glazba je mnogo smješnija od dobre i upravo je zbog tog razloga autorica ovim junacima odlučila posvetiti serijal od četiri nastavka.

Prvi roman iz serijala Kvartet Smythe-Smith prevela je Lidija Toman.

Julia Quinn sa svojim je neodoljivim ljubavnim pričama tjednima držala prvo mjesto na listi najprodavanijih romana New York Timesa, a samo u Sjedinjenim Američkim Državama prodala je više od 10 milijuna primjeraka. Zbog nezaboravnih povijesnih romana koji su prevedeni na više od 30 jezika, mnogi je već sada nazivaju suvremenom Jane Austen. Prema romanima Julije Quinn na Netflixu se prikazuje serija o obitelji Bridgerton koja obara rekorde u cijelome svijetu. Tu povijesnu dramu s velikim uzbuđenjem prati preko 70 milijuna ljudi i najgledanija je u 76 zemalja svijeta.

Julia Quinn uistinu je naša suvremena Jane Austen – Jill Barnett.

Na hrvatski su joj jezik do sada prevedeni romani „Mala laž“, „Zbog gospođice Bridgerton“, „Što se to zbiva u Londonu“, „Živjeli su dugo i sretno“, “Deset stvari koje volim kod tebe“, “Tajni dnevnici gospođice Mirande Cheveer“, “Džentlmenska ponuda“, “Vikont koji me volio“, “Vojvoda i ja“, “Gospodin Bridgerton“, “Siru Phillipu s ljubavlju“, “Tajna njegova poljupca“, “Na putu do vjenčanja” i “Kad je bio grešan“ i mnogi drugi.

Pisci poput Quinn ponovno su izumili ljubavne romane ‒ Time Magazine.

RADNJA:

Honoria Smythe-Smith je jako loša violinistica, još uvijek ljuta što joj je nadimak u djetinjstvu bio Stjenica i protivnica zaljubljivanja u najboljeg prijatelja svoga starijeg brata.

Marcus Holroyd je grof od Chatterisa, sklon neželjenim uganućima gležnjeva i protivnik zaljubljivanja u mlađu sestru svoga najboljeg prijatelja.

U romanu „Ljepše od raja“ oni pojedu puno pite sa šećernim sirupom, prežive smrtonosnu groznicu i najgori glazbeni nastup na svijetu i očajnički se zaljube jedno u drugo.

Roman „Ljepše od raja“ i druge romane autorice Julie Quinn možete pronaći na poveznici.

Foto: Press – Mozaik.hr