fbpx

Reper Ludin: Prodao sam auto da bi izdao svoj prvi album

Priča nadahnjuje…

Osim toga, Ludin je novu pjesmu posvetio svojoj majci koja je cijeli svoj život posvetila samo njemu

LudinSteve Mešić Ludin je zagrebački dečko. Živi na Knežiji, a dio djetinjstva je proveo na Šalati. Ponosan je na svoj kvart, prijatelje, suprugu, skroman je, ali jako talentiran. Ludin je odrastao uz majku, koja mu je posvetila cijeli svoj život, i na tome joj je beskrajno zahvalan. Koliko je snažno vezan za majku i koliko je voli reper je otpjevao u svojoj novoj pjesmi ‘Mama’. Iako je većina stvari u karijeri protiv njega jer nema jake veze ni poznanstva, Ludin je odlučio pokazati svijetu svoj talent i viđenje života kroz svoju glazbu. A kako bi mogao napraviti svoj prvi album, Ludin je prodao svoj automobil. Scena.hr vam donosi ekskluzivnu priču s reperom, pričom koja nadahnjuje.

Scena: Novu pjesmu ‘Mama’ posvetili ste upravo svojoj majci. Kako je pjesma nastala?
Da budem iskren, pjesmu nisam planirao. Dogodila se spontano. Kad me kontaktirao producent Natko Smoljan i rekao mi da vjeruje kako ima pjesmu stvorenu za moj vokal i stil. Dobio sam prazan beat i refren koji je snimio. Glazba me se dojmila i nije mi puno trebalo da napišem pjesmu za osobu koja mi je dala sve. Ne postoje riječi zahvalnosti, niti  mogu opisati našu povezanost jer sam još kao klinac ostao bez oca.

LudinScena: Tko je  sudjelovao na stvaranju pjesme?
Natko Smoljan je započeo cijelu priču i danima radio na pjesmi. Ekipa glazbenika u studiju i moja malenkost. Da ne zaboravim, Dino Aničić koji izvodi refren, njega sam  mjesec dana prije stvaranja pjesme kontaktirao jer me oduševio njegov vokal i sve se poklopilo u pravi trenutak.

Scena: Kako biste opisali svoju majku?
Žena koja je posvetila život svom sinu.

Scena: Što je vaša majka rekla za pjesmu?
Bila je oduševljena. Njoj je sve super što ja napravim…hehe 🙂

Scena: Ispričajte nam kako je počela vaša glazbena priča? Saznali smo da ste štedjeli i sav svoj novac uložili u snimanje prve pjesme.
A joj gdje me nađe. Bilo je to godine 1998. godine. Tada sam počeo pisati prve rime i paralelno štedjeti. Kao klinac iz radničke obitelji nemaš veza, kontakata i ljude koji bi te pogurali, a s druge strane, trebaš se dokazati. Iznenađen sam koliko ste informirani pa ću vam reći… Kad sam snimao prvi album ‘Iz ruke u ruku’, prodao sam auto. No nisam požalio jer sam i danas prepoznatljiv po pjesmi ‘Luda noć‘, obradi velikog hita ‘Vino noći‘  koja se našla na tom albumu. Pjesmu sam, naravno, napravio s velikim Nenom Belanom i taj mi je album otvorio mnoga vrata.

LudinScena: Posljednja pjesma je početak jedne dobre karijere, na koje ste prepreke naišli u karijeri?
Nadam se da je. Pitajte me radije na koje prepreke nisam naišao.

Scena: Imate li osobu koja vam organizira nastupe?
Do sada sam taj dio posla odrađivao sam, ali vjerujem kako će se to ubrzo promijeniti jer u nekim sam pregovorima i od nedavno sam izvođač Dallas Recordsa koji mi daje veliki vjetar u leđa i podršku. Trenutno radim na stvaranju novih pjesama.

Scena: Oženjeni ste, kako je u braku?
Super jer imam najdivniju ženu na svijetu.

Scena: Što radite kad ne pjevate i pišete?
Gađam vrane praćkom.

Scena: Kako ekipa iz kvarta reagira na vaše pjesme, morate li počastiti ekipu kad izađe nova pjesma?
Njima je super kad me vide na telki ili kad čuju stvar na radiju pa se svima hvale kako su moji frendovi… hehe. Ne treba im razlog za cugu!

Scene: Želje…?
Nemam velikih želja. Zdravlje, obitelj, pas i mala kućica. U potrazi sam za stalnim producentom koji će biti dio ekipe i s kojim ću napraviti priču koju želim. Zainteresirani neka me slobodno kontaktiraju na mail: ludin25@gmail.com. Hvala Scena.hr!

Foto: Press