fbpx

Davor Gobac u animiranom filmu VAu vau zvijezda

Roker…

Davor Gobac– Meni je glazba ljubav i nešto bez čega ne bih mogao živjeti, a s druge strane to mi je i posao i baš je fino kaj se to dvoje tak lijepo spojilo – rekao je Davor Gobac o novoj ulogi u animiranom filmu.
Mačak Angus, kome je glas u animiranom filmu ‘VAu vau zvijezda‘ dao upravo Davor Gobac, rokerska je legenda s platinastim nakladama koje to potvrđuju – trenutno u kreativnoj blokadi, a pod ogromnim pritiskom da objavi novi hit – skriva se u grandioznoj palači s Ozziejem, robotom koji mu je posluga i jedino društvo.
– U nekim momentima bi se zbilja mogao poistovjetiti s likom, ali bojim se da nikad ne budem imao onako veliku vilu i one sve živice i ograde kaj se uvlače u zemlju samo na pritisak gumba, i sumnjam ikad da budem u kući imao studijski mikser od jedno 100 metara, kak to ima mačak – kaže Davor.
A Bodi je tibetanski mastif od kojeg se očekuje da bude sljedeći seoski čuvar stadu veselih ovaca, no on nema strast prema preuzimanju te uloge od oca Khampe. Sve se mijenja kad radio padne s neba i on čuje glazbu Angusa Scattergooda (Davor Gobac) i odluči život posvetiti glazbi. Bodi će time privući pozornost Linnuxa, glavnog neprijatelja njegova sela, koji u njemu vidi način kako doći u selo. Bodi mora spasiti obitelj i prijatelje, a pritom ne želi odustati od svoga sna. Bodi je uvijek optimističan i više od svega želi se baviti glazbom. Rastrgan je između osjećaja dužnosti i ostvarenja snova. Odlučan je biti u rokerskom sastavu i učiniti oca ponosnim. U sinkroniziranoj verziji utjelovljuje ga Ivan Đuričić:
– Redatelj je taj koji je u meni prepoznao to nešto što mu treba za određeni lik. Ali najveća ljepota je što te svaki novi lik odvede u predjele vlastite ličnosti za koje nisi ni znao da se skrivaju tu negdje.
– Sinhronizacija crtića je jedan od najljepših poslova na svijetu. Barem meni 🙂 A uhodana ekipa na čelu s redateljem Tomislavom Rukavinom glumcu uvijek stvori ugodnu radnu atmosferu. Na to dodajte divnu ekipu iz Duplicata i Blitza i dobili ste recept za pravu kino poslasticu. Ima nešto beskrajno šarmantno u tome da se zabiješ u mali tonski studio – na glavi slušalice, ispred tebe samo mikrofon i monitor preko kojeg uploviš u čarobni svijet animiranih iluzija – kaže Ivan.

Foto: Press
Video:

[embedyt] http://www.youtube.com/watch?v=oC0De8bFRmk[/embedyt]