fbpx

FOTO: Ekskluzivno: Najbolje iz projekta ‘Pokreni se’

Marijo Anić KremićVoditelj kineziološkog tima ‘Pokreni se’ Marijo Anić Kremić ekskluzivno za portal Scena.hr otkrio je najbolje trenutke iz projekta.

Za portal Scena.hr o projektu ‘Pokreni se’ piše: Marijo Anić Kremić

Još su dva dana do gostovanja projekta ‘Pokreni se’ u gradu Hvaru na našem najsunčanijem otoku. Kroz prošlih nekoliko mjeseci moja zanimacija bila je osmišljavanje i stvaranje ovog projekta zajedno s Tonijem Dabinovićem, a moram priznati da je to sve jedno veliko novo iskustvo za mene. Jako se dobro i zabavljamo radeći ovaj projekt.
Toni DabinovicŽao mi je da se ne snimaju apsolutno sve situacije jer bi tu bilo dobrog šaljivog materijala. Tim projekta Nataša Vaci, Jan Doležal, Select PR i naši snimatelji Danijel Tipura i Dražen Kljajić, kad smo na turneji, rade gotovo non-stop. Na sam dan događanja ja ustajem u tri ujutro dok još svi spavaju i odlazim na polusatno plivanje da se mogu razbuditi, a zatim slijedi namještanje glasa. Kroz projekt sam stekao bogato iskustvo, pa je tako jedno od njih i rad s fonetičarem Josipom Mašićem s kojim radim zadnjih pet mjeseci. Isprva mi je sve bilo smiješno i mislio sam si Bože jesam li ja poludio što ja ovo radim, no ubrzo su se počeli vidjeti prvi rezultati napornih vježbi i danas mi je drago. Otkrio sam jedan novi svijet te uvidio koliko se i te stvari mogu promijeniti sustavnim vježbanjem.
Naš prvi grad je bio Dubrovnik. Kampanju za to smo snimali smo još u svibnju s fotografom Goranom Matijašecom. Bilo je to zanimljivo snimanje na bazenu našeg partnerskog hotela Valamar. Padala je teška kiša, Toni je bio držač za veliki suncobran koji je natkrivao Gorana, a japanski turisti su pratili fotoaparatima svaki naš korak, smijali nam se, naklanjali i čudili. Jutro na Revelinu je počelo bajkovito. Naša Darija Mikulandra, Anamarija i Lukša Franković iz Revelina pripremili su nam nezaboravnu dobrodošlicu. Svježe voće i sok od cijeđene naranče nisu mogli stići u bolje vrijeme. Bojao sam se tog prvog treninga s ljudima, imao sam veliku tremu, naročito kad sam vidio desetke fotoaparata i kamera kojih je bilo posvuda, no govor gradonačelnika Vlahušića me dodatno inspirirao i sve je krenulo kako treba.
Moj tim i ja u danima koji su slijedili lakše smo radili, vježbali i jedva smo čekali Pulu u kojoj nas je domaćin Erik Lukšić iz grada Pule dočekao kao kraljeve i cijelo vrijeme našeg boravka osjećali smo se kao u vlastitom domu. Vježbači u pulskoj Areni su bili za svaku pohvalu. Bilo je gospođa od 70 godina, ali i male djece. Svi su cijelo vrijeme pljeskali i vriskali, i bilo je zaista nezaboravno.
turisti u zadruU Zadar smo stigli nekoliko dana ranije, pripremali smo se u prekrasnom Funamiation Falkensteiner hotelu na Boriku. Pamtim jedan trenutak kad smo jeli u restoranu, a osoblje nam je donijelo voćnu tortu ‘Pokreni se’. Torta je nestala u roku nekoliko minuta. Iako smo stalno u treningu moram priznat da i dosta jedemo, a tamo smo posebno dobro jeli. Na ‘Pozdravu Suncu’ smo dan ranije snimali DVD ‘Pokreni se’ i bilo je mnogo smiješnih situacija. Čovjek ne bi vjerovao kako i u šest ujutro tamo ima turista koji su bez problema ulazili u kadar. Šetali između nas kao da nas i nema. Na dan vježbanja bila je paklena vrućina i dobro smo svi i izdržali trening.
Prije Hvara, koji je u ovu subotu, imali smo par dana odmora od priprema i konačno sam se tada okupao u mom Supetru na Braču. Danas smo u Splitu gdje smo već odradili nekoliko intervjua za radio postaje i TV Jadran na koji smo kasnili jer je Toni upisao u navigaciju totalno krivu adresu, ali bar smo upoznali dio Splita za koji nisam znao ni da postoji. Sutra nas očekuje još veliko gostovanje na Totalnom FM.
Veselim se sutrašnjem putu na Hvar i treningu u jednom od najljepših gradova svijeta. Pozivam sve koji su tamo da nam se pridruže ove subote u 09.30 sati ispred gradske Loggie na hvarskom trgu.

Fotogalerija:[nggallery id=230]