fbpx

Grlimo vas glazbom: Zahvala zdravstvenim djelatnicima Hrvatske

Grlimo vas glazbom

– Zagrebačka filharmonija u Off ciklusu priprema posvetu slavnim Beatlesima, kao zahvalu zdravstvenim djelatnicima Zagreba i Hrvatske, koji svakodnevno ulažu goleme napore da se što prije ponovno vidimo. Svima nam je potrebna ljubav, poruka je koju – parafrazirajući veliku uspješnicu slavnih Beatlesa – uz najnoviji koncert u Off ciklusu poručuje naš br. 1 orkestar, Zagrebačka filharmonija.

Grlimo vas glazbom

Iako je izvorni program planiran znatno ambicioznije – s puno više sudionika, solista i glazbenika, Zagrebačka filharmonija ne odustaje od plana da se koncert održi, barem u obliku prilagođenom aktualnim mjerama. A kako bi osigurala da ovaj jedinstveni glazbeni događaj dođe do što više slušatelja, Zagrebačka filharmonija priprema i izravni prijenos koncerta na službenoj Facebook stranici orkestra: facebook.com/ZGFILHARMONIJA. Orkestrom Zagrebačke filharmonije ravna splitski maestro Jure Bučević, a pridružuju mu se priznati glazbenici – gitarist Ivan Pešut, saksofonist Jošua Kovačević te pijanist Zvjezdan Ružić na pianotronu. Autor programa i svih aranžmana, glazbeni producent Olja Dešić, najavljuje nezaboravni doživljaj svjetski poznatih hitova na novi, simfonijski način.
– Naša velika zahvala i glazbeni zagrljaj svakom liječniku, liječnici, medicinskoj sestri i tehničaru, svim volonterima i pomoćnom osoblju, koji su svoj život posvetili spašavanju nas. All you need is love naziv je koncerta u Off ciklusu kojim ćemo ih zagrliti i pružiti podršku onako kako najbolje znamo – vrhunskom glazbom. Doći će i dan kada ćemo moći pozvati svakog od ovih hrabrih ljudi osobno na koncert Zagrebačke filharmonije – poručuje ravnatelj Mirko Boch.
– Pozivamo vas da i u ovim izazovnim vremenima, kao i uvijek u Off ciklusu, barem na trenutak isključite probleme i uključite ono što svi najviše volimo – dobru glazbu – poručuje Boch.

Umjetnost ne poznaje granice, ona uvijek pronalazi put.

Grlimo vas glazbom
RASPORED OFF CIKLUSA – KONCERTNA SEZONA 2020./2021.
PETAK 9.10.2020.
DAN BROWN: WILD SYMPHONY – SVJETSKA PREMIJERA
DAN BROWN i GORAN GRGIĆ naratori
MIRAN VAUPOTIĆ dirigent
Svjetski poznati autor bestseller fenomena -Da Vincijevog koda – opet iznenađuje: hrvatska premijera ilustrirane knjige za djecu i svjetska premijera njegove vlastite glazbe za najnoviju knjigu – Wild Symphony!

ČETVRTAK 15.10.2020. – PRETPREMIJERA
PETAK 16.10.2020. – PREMIJERA
E. Humperdinck: IVICA I MARICA, opera-bajka
PETRA RADIN režija
DAWID RUNTZ dirigent
MARTINA TOMČIĆ u ulozi Vještice
Djevojački zbor ZVJEZDICE

PETAK 4.12.2020.
THE BEATLES – All You Need Is Love
Koncert posvećen svim zdravstvenim djelatnicima u Hrvatskoj i zahvala zagrebačkim bolnicama u doba Covid-19 pandemije
Dirigent: JURE BUČEVIĆ
Aranžer i glazbeni producent: OLJA DEŠIĆ
Gosti solisti: IVAN PEŠUT gitare / JOŠUA KOVAČEVIĆ saksofon
Posebni gost: ZVJEZDAN RUŽIĆ pianotron

PETAK 22.01.2021.
ALFI KABILJO – NEKA CIJELI OVAJ SVIJET
U povodu skladateljeva 85. rođendana
Legendarni skladatelj, dirigent i aranžer osvojio je mnoga međunarodna priznanja i nagrade. U hrvatskoj je glazbi uz sve ostalo ostavio neizbrisiv trag velikim hitovima poput Tvoja zemlja, kao i nezaboravnim mjuziklima poput mjuzikla Jalta, Jalta koji i danas vladaju glazbenom scenom. Koncertom u Off ciklusu obilježit ćemo 85. rođendan toga “kralja hrvatskog mjuzikla”.

PETAK 19.02.2021.
QUEEN
KVARTET TROMBONA ZF: Mario Šincek / Ivan Mučić / Marin Rabadan / Goran Glavaš
KREŠIMIR BATINIĆ dirigent
Hvaljeni britanski bend zanimljiv je i zbog toga što su sva četvorica članova pisala hitove koji su dospijevali na prva mjesta top-lista. Njihov nastup na londonskom Live Aidu 1985. smatra se jednim od najboljih koncertnih nastupa svih vremena. Koliko su njihove pjesme kvalitetne i popularne najbolje govori podatak da i danas, gotovo 50 godina od njihova nastanka, pjesme We Will Rock You i We Are the Champions tutnje s razglasa na mnogim sportskim manifestacijama.

PETAK 30.04.2021.
ELVIS FOREVER
STEVE MORGANS vokal
Kralj rock’n’rolla još je za života postao legenda veća od života. Čovjek koji je od rocka napravio žanr i postavio mnoge rekorde koji ni danas nisu premašeni. Recimo samo da je Elvis Presley na vrhovima top-lista proveo čak 996 tjedana. I danas uživa ogromnu popularnost, a o njegovu golemom utjecaju na kulturu pišu se knjige i doktorske disertacije. Zato je Elvis – Forever!

PETAK 28.05.2021.
JELENA RADAN – VOYAGE&FADO
JELENA RADAN vokal
IVAN JOSIP SKENDER dirigent
Naša sjajna pjevačica i autorica Jelena Radan vodi vas na jedinstveno putovanje kroz njezine glazbene i kreativne svjetove s nezaobilaznom dozom fada koji izvodi tako dobro!

Foto: Press – Grlimo vas glazbom