fbpx

Harley Davidsonovi na Cvjetnom trgu

Zagreb….

Seriju Harley i Davidsonovi najavili motocikli sa snimanja i članovi H.O.G. Pleter Chapter Croatia

Harley DavidsonPovodom premijere igrane serije Harley i Davidsonovi u Zagreb su stigli motocikli sa snimanja, modeli prvih Harley-Davidsona u povijesti. Cvjetni su trg čitav dan krasili ovi vintage ljepotani, ali i novi modeli Harley-Davidson motocikala. Posjetitelji su uz razgledavanje uživali i u virtualnoj vožnji Harleyem, a članovi H.O.G. Pleter Chapter Croatia su pokazali kako danas izgledaju pravi bajkeri. Cijelo je događanje bila najava za igranu mini seriju Discovery Channela – Harley i Davidsonovi. Zvijezde u seriji nisu samo motocikli. Sjajnu glumačku ekipu predvode Michiel Huisman i Robert Aramayo, publici dobro poznati iz Igre prijestolja, te Bugg Hall.
Harley DavidsonSerija nas vraća na početak 20. stoljeća, kada su dva najbolja prijatelja, Bill Harley i Arthur Davidson, u rodnom gradu Milwaukeeju izradili svoj prvi motocikl. Nakon što im se pridružio Arthurov stariji brat Walter, njih trojica osnovali su legendarnu tvrtku Harley-Davidson. Uspjeli su nadmašiti ozbiljniju konkurenciju, prevladati tragedije na trkaćim stazama, preživjeti Veliku gospodarsku krizu te su naposljetku, 1936. godine, izradili super motocikl koji će svojim postojanjem potvrditi vjerodostojnost njihove izdržljivosti i prijateljstva. Put trojice prijatelja definirat će tvrtku za buduće generacije te na najbolji mogući način izraziti američku spremnost na rizik i želju za slobodom.
– To je uzbudljiva istinita priča koja savršeno odgovara Discovery Channelu – rekao je Rich Ross – predsjednik grupacije Discovery Channela, Animal Planeta i Science Channela.
– To je priča o bratstvu, čeličnoj volji za uspjehom i borbi protiv konvencionalnih normi tog vremena. Osnivači Harley-Davidsona su stvorili više od motocikla. Oni su stvorili moderno poduzetništvo.
Harley DavidsonSerija Harley i Davidsonovi prikazuje kako su osnivači komapnije bilježili stalan rast svojih vjernih sljedbenika kao nijedan drugi konkurent, uz osiguravanje ugovora s američkom vojskom ili pak poduka vozača kako napraviti popravke u moto klubovima diljem zemlje. Oni će na kraju kanalizirati svoje resurse riskirajući sve kako bi stvorili prvi svjetski supermotocikl – vrhunski trkaći motocikl za široke mase.
Walter, Arthur i Bill su stvorili Harley-Davidson reputaciju opakih motocikala koji idu bilo gdje i koji omogućavaju ignoriranje svih pravila. To je naslijeđe koje je proživjelo više od 100 godina u srcu brenda i njegovih vjernih vozača.
serije Harley i Davidsonovi na rasporedu je 18. rujna s početkom u 22,00 sata.

Foto: Discovery Chanel – Press