fbpx

Indija s Joannom Lumley: Nacija puna ljepote i raznolikosti

Dokumentarna serija Indija s Joannom Lumley

Hrvatska radiotelevizija (HRT) od utorka, 2. studenog 2021. godine na Drugom programu (HRT-HTV2) u terminu od 20 sati počinje s prikazivanjem dokumentarne serije Indija s Joannom Lumley.

Indija

Joanna Lumley, dobitnica prestižne nagrade Bafta, odlazi na sentimentalno putovanje zemljom u kojoj je rođena. Rođena je posljednjih dana britanskog Radža, a Indija je generacijama bila domovina njezine obitelji.

Indija

Na putovanju tom zemljom uranja u zadivljujuće krajolike, bogatu kulturu i spektakularni svijet divljine. Tijekom istraživanja upoznaje jedinstvene ljude i saznaje kako je Indija postala tako živahna nacija nakon stjecanja neovisnosti.

Od Humajunove grobnice u Delhiju, gdje je njezin otac zaprosio njezinu majku, do veličanstvenih špilja Ellora u Maharaštri, to su lokacije koje su oblikovale naciju – a i njezinu prošlost.

Joanna Lumley upoznaje dalaj lamu, ima rijetku priliku vidjeti divljeg indijskog slona i odlazi na Himalaju kako bi doživjela neke od najviših vrhova svijeta. Provodi vrijeme i s kraljevskom obitelji u Sikkimu, u Mumbaiju svjedoči dubokom jazu između bogatstva i siromaštva i slijedi muslimanski ezan u Ahmedabadu.

Ovo je njezino dirljivo odavanje počasti zavičaju. Dok se vraća obiteljskim korijenima, otkriva naciju punu ljepote i raznolikosti i dirnuta je toplinom ljudi koji je dočekuju.

Foto: Press