fbpx

Operna umjetnica Irena Parlov – putovanja, nogomet i jedan divlji magarac

Ljeto na Sceni…

Volim se nazivati građaninom svijeta. Volim putovanja, volim upoznavati nove kulture, nove ljude, gradove u kojima žive i mislim da svaki grad u sebi nosi nešto prekrasno, kazala je operna pjevačica

Irena Parlov

Irena ParlovParlovIrena Parlov i njezin suprug godišnji odmor će provesti u obilasku talijanske i francuske obale.
– Posjetit ćemo Firencu, Pisu, prekrasna i živopisna sela Cinque Terre, Monte Carlo… – rekla je operna pjevačica. Kad razmišlja o najdražoj uspomeni s godišnjeg odmora, Irena se sjeti putovanja u Portugal. Kaže da je tamo zavoljela nogomet.
– Bili smo u Portugalu tijekom Europskog prvenstva u nogometu. Bilo je prekrasno 15 dana provesti u Portugalu. Uspjeli smo grad zaista istinski doživjeti. Tada sam zavoljela nogomet i nisam jedna od onih žena koja prevrće očima na spomen utakmice. Često sa suprugom idem na veće utakmice. Tako me prvi put nagovorio da odemo pogledati utakmicu Hajduk – Roma. Oduševljena spektaklom koji me dočekao na stadionu i nenadmašnim splitskim navijačima, nazvala sam mamu i oduševljeno vikala u slušalicu: “Mama, mama ja sam na Poljudu!“ A mama (inače profesorica solo pjevanja) me uzbuđeno pitala: A što se daje?! Misleći na kakav operni spektakl – prisjetila se Irena uz osmijeh. Irena nam je otkrila i jednu anegdotu s ljetovanja.
Irena Parlov– Prilikom krstarenja po Italiji i Grčkoj, posjetili smo i Santorini. Suprug i ja (uglavnom ja) odlučili smo posjetiti otok na magarcima. Put je strm i magarci se svako malo poskliznu. No uspinjanje je prošlo glatko, osim što je moj magarac volio stati na rub zida i gledati dolje u ponor. Međutim, na povratku je magarac mog supruga počeo divlje trčati prema dolje i zabijati se u zid i druge magarce, dok je suprug vikao na sav glas. Uglavnom dalje je nastavio pješke. Još uvijek se smijem kad se sjetim te zgode… Doduše, moj suprug je prepričava kao nezgodu, ne znam zašto – ispričala je Irena. Operna umjetnica voli putovanja i puno putuje, pa joj je teško izdvojiti najdražu destinaciju.
– Volim se nazivati građaninom svijeta. Volim upoznavati nove kulture, nove ljude, gradove u kojima žive i zaista mislim da svaki grad u sebi nosi nešto prekrasno. Ako baš Irena Parlovmora biti ljetna destinacija, bio bi to Madrid ili romantični Santorini –  kazala je Irena te otkrila planove za jesen.
– Počinje nova sezona. Nastavljam je kao Carmen u Ljubljani, a debitirat ću i kao Suzuki u Puccinijevoj Madama Butterfly. Tome se jako veselim. U planu su i nova gostovanja – zaključila je Irena za portal Scena.hr.

Foto: Irena Parlov priv. album