fbpx

Dokumentarna serija Planine od ponedjeljka na malim ekranima

Zagreb…

Planine – život iznad oblaka

PlanineHrvatska radiotelevizija (HRT) od ponedjeljka 24. kolovoza 2020. godine na Prvom programu (HRT-HTV1) u udarnom terminu od 20.05 sati počinje s prikazivanjem dokumentarne serije Planine – život iznad oblaka.
Serija Planine vodi na najveće, najveličanstvenije planinske lance na našem planetu – Himalaju, Ande i Stjenjak. Planine su veličanstvene, prelijepe i u nama bude strahopoštovanje. Divimo im se, ali ujedno i bojimo, jer život na velikim visinama nije nimalo lak. Stanovnici planina moraju se prilagoditi hladnoći, rijetkom zraku, ali i drastičnim promjenama vremena. Serija nas upoznaje sa životinjama i ljudima koji su se u toj divljini nastanili.
Svaki je nastavak posvećen drugom planinskom lancu. Na Himalaji krećemo od podnožja prema vrhu sljedeći jakove i majmune. Andama ćemo putovati od juga, gdje se planine uzdižu iz Antarktičkog oceana, prema sjeveru gdje završavaju tropskim prašumama. Na Stjenjaku se usredotočujemo na promjene godišnjih doba te pratimo život životinja, kao što su grizliji i pume, od duboke zime pa sve do sredine ljeta.
Priče su to o nevjerojatnoj snazi i izdržljivosti na najnegostoljubivijim područjima našega planeta.

Foto: Press