fbpx

Luka Cindrić: Preponosan sam na momke

Nećemo se baviti matematikom, rekao je Luka Cindrić

Hrvatska muška rukometna reprezentacija pobijedila je Srbiju rezultatom 23:20 u 2. kolu skupine C Europskog prvenstva koje se igra u Mađarskoj i Slovačkoj.

Luka Cindrić

Tako je Hrvatska stigla na korak do drugog kruga. Za to joj treba pobjeda protiv Ukrajine i da Srbija ne dobije olimpijske pobjednike Francuze s dva ili više pogodaka.

Luka Cindrić

– Preponosan sam na ove momke što su ostavili srce na terenu i na kraju zasluženo pobijedili. Nakon trinaest dana karantene, jutros sam izašao iz sobe i dao sve od sebe i nadam se da sam pomogao ekipi. Presretan sam da sam s pobjedom otvorio turnir – rekao je Luka Cindrić.

Luka Cindrić

Po šest pogodaka dali su Ivan Čupić i Ivan Martinović. Pet od pet bila je realizacija još jednog junaka Tina Lučina. Nevjerojatni Luka Cindrić dao je tri, ali je čudesno vodio reprezentaciju nakon deset dana izolacije i zaslužio da bude izabran za igrača utakmice.

Mate Šunjić je imao četiri, ali gotovo ključne četiri obrane. Pri tome se upisao i u strijelce i također bio jedan od najvažnijih aduta Hrvatske kada se utakmica lomila. Kod Srbije, najefikasniji je bio Bogdan Radivojević s pet pogodaka.

– Čekali smo njihovu grešku, igrali smo disciplinirano i s jednom čvrstom obranom mislim da smo odigrali jednu vrhunsku utakmicu. Velika je ovo pobjeda za nas i daje nam potreban vjetar u leđa za nastavak turnira – dodao je Luka Cindrić i zaključio:

– Nećemo se baviti matematikom, idemo ostaviti srce na terenu kao svaki put. Mi gledamo sebe i idemo rasti iz utakmicu u utakmicu.

HRVATSKA: I. Pešić 2/11, M. Šunjić 4/14 (1), M. Marić -/-, A. Gadža 0/1, Š. Ivić 0/2, I. Čupić 6/8, Ž. Musa -/-, L. Cindrić 3/6, N. Grahovac -/-, T. Lučin 5/5, H. Jaganjac 2/4, V. Ravnić -/-, I. Martinović 6/9, M. Šipić -/-, F. Glavaš -/-, M. Jelinić -/-, izbornik: Hrvoje Horvat

SRBIJA: M. Bomaštar -/-, V. Cupara 10/32, T. Ivanišević -/-, U. Borzaš 2/5, S. Sretenović 0/1, D. Đukić 2/3, Ž. Pešić -/-, B. Radivojević 5/5, D. Pechmalbec 1/1, V. Ilić 1/2, L. Kukić 4/5, M. Šotić -/-, M. Marsenić 2/4, M. Orbović 3/5, D. Radović -/-, M. Milosavljević -/-, izbornik: Antonio Gerona Salaet (Špa)

U prvom susretu dana naše skupine, Francuska je s 13 razlike (36:23) pobijedila Ukrajinu. Za dva dana Hrvatska igra upravo protiv te reprezentacije i treba joj bilo kakva pobjeda.

EHF EURO 2022: SKUPINA C, 2. KOLO
HRVATSKA – SRBIJA 23:20
FRANCUSKA – UKRAJINA 36:23

Foto: Press HRS Jozo Čabraja / kolektiff