fbpx

Luka Modrić: Nogomet je moj život, imam motiva

Nisam na početku karijere, neće ovo trajati dovijeka i želim uživati u svakom trenutku, rekao je Luka Modrić

– Definitivno sam spreman, vjerujem da ću to i pokazati. Dobro se osjećam fizički, bolje se osjećam kada igram više utakmica u nizu nego kada preskačem utakmice. Uživam u nogometu, nogomet je moj život, imam motiva. Nisam na početku karijere, neće ovo trajati dovijeka i želim uživati u svakom trenutku. Samo igranje za reprezentaciju dovoljan nam je motiv, pogotovo protiv momčadi poput Portugala. Ako za to nemamo motiv, onda ne trebamo biti ovdje. Pozitivan rezultat možemo očekivati samo ako budemo na maksimumu i vjerujem da to možemo. Iza nas je lošija predstava protiv Švedske, no treba je zaboraviti i odigrati bolje, kompaktnije, agresivnije – igrati bez pritiska. Nažalost, neće biti gledatelja – pogotovo kad se prisjetimo zadnje utakmice u Splitu – no moramo se prilagoditi. Teško da stadion bez publike može biti prednost. Kad je stadion pun, uživam igrati i u Zagrebu, Splitu, Osijeku, Rijeci… vidjet ćemo što će se događati u budućnosti. Hrvatska zaslužuje bolje stadione jer nogomet je toliko promovirao Hrvatsku, bilo bi lijepo to napraviti, da iduće generacije imaju prave uvjete – rekao je Luka Modrić.
Hrvatski kapetan Luka Modrić najavio je poljudski dvoboj s Portugalom, posljednji u ovogodišnjem izdanju Lige nacija.

Luka Modrić

– Mislim da su Portugalci odlična momčad s nekoliko sjajnih mladih igrača i nekolicinom starijih koji još igraju na visokoj razini, oni sigurno pomažu mlađima preuzeti važne uloge. Portugal je pokazao da je jedna od najjačih momčadi svijeta, premda više nemaju opciju braniti naslov u Ligi nacija. Slična su razina kvalitete kao i svjetski prvaci Francuzi, u njihovim su susretima odlučivali detalji – kazao je Luka Modrić, a o susretu s Ronaldo je rekao:
– Vidio sam ga, malo smo pričali o utakmici, drago mi je da smo se vidjeli nakon dugo vremena, vežu nas lijepe uspomene. Uvijek ga je lijepo vidjeti, prisjetili smo se trenutaka iz Real Madrida. Bio je to uobičajeni razgovor dobrih prijatelja. Mnogo smo postigli, ne želimo se opustiti jer su nas uspjesi motivirali da ostanemo na vrhunskoj razini što duže.

Foto: Press – HNS