fbpx

Međunarodna smotre folklora Zagreb: Karolinom i Lujzijanom do Rijeke

Zagreb…

Svečane priredbe 53. međunarodne smotre folklora Zagreb

ZagrebHrvatska radiotelevizija u petak 19. srpnja na Trećem programu (HRT – HTV3) prikazuje snimku Svečane priredbe 53. međunarodne smotre folklora Zagreb: Karolinom i Lujzijanom do Rijeke.
Središnji program ovogodišnje, 53. međunarodne smotre folklora u Zagrebu bit će posvećen tradicijskoj glazbenoj i plesnoj baštini krajeva uz Karolinu i Lujzijanu, povijesne ceste, sagrađene u 18. i 19. stoljeću od Karlovca do Bakra, odnosno Rijeke. Time i ova festivalska priredba od nacionalnog značaja najavljuje predstojeće razdoblje, u kojem će grad Rijeka biti Europskom prijestolnicom kulture.
Okupit će se izvođači, udruge i ustanove koje svojom blizinom i kulturnom ponudom mogu doprinijeti vidljivosti tog područja u međunarodnim okvirima, a ponudom festivalskih priredbi i popratnih programa, izložbi, radionica, tribina, prikazati i manje poznata susretišta različitih kulturnih utjecaja i veza s urbanim središtima na koja su značajno utjecale povijesne ceste poput Karoline, Jozefine, Lujzijane i Rudolfine, kao spojnice između kontinentalne i jadranske Hrvatske.
U programu Svečane priredbe 53. MSF nastupaju folklorne skupine iz okolice Karlovca, Senja, Gorskog kotara, Hrvatskog primorja i Istre, uz strane, gostujuće skupine iz Kine i Bugarske. Program 53. MSF pripremili su dr. sc. Tvrtko Zebec i Vido Bagur, a producentica MSF-a je Željka Janeš Beneti. Snimku “Svečane priredbe 53. međunarodne smotre folklora Zagreb” gledajte u petak na Trećem programu Hrvatske televizije u 22 sata i 35 minuta.

Foto: Press