fbpx

Ne propustite: Putovanje u daleke krajeve

Serija…

Nova dokumentarna serija ‘Putovanje u daleke krajeve’ od petka 19. listopada na HRT-u

Putovanje u daleke krajeveHrvatska radiotelevizija od petka, 19. listopada 2018. godine na svom Drugom programu (HRT-HTV2) u terminu od 15.10 sati započinje s prikazivanjem nove dokumentarne serije ‘Putovanje u daleke krajeve‘.
Serija donosi najuzbudljivije i najprimamljivije svjetske destinacije, od najpopularnijih turističkih magneta do najtajnijih skrovišta. Među ostalim, istražuje najdublje brazilske džungle islijedi tragove Siouxa u Južnoj Dakoti, a ekipa putuje od jugoistočne Azije do sjeverne Afrike i Latinske Amerike kako bi istražila najudaljenije kutke našeg planeta i njihova najfascinantnija obilježja.
Putovanje u daleke krajeveGledatelji HRT-a imat će priliku vidjeti čudnovate namibijske crteže u stijeni ili kreće na krstarenje od Vijetnama do Kambodže. Spektakularni prizori zore u Mozambiku ili čileanske pustinje u najmanju su ruku jednako dojmljivi kao i pustolovine pilota u divljini Aljaske.
U prvoj epizodi serije ‘Putovanje u daleke krajeve’ odredište je Kostarika, država u Srednjoj Americi, prirodni raj između Karipskog mora i Tihog oceana, smješten na srednjoameričkoj prevlaci. Na maloj površini (51.000 km2) okuplja silno mnoštvo krajobraznih oblika, biljnih i životinjskih vrsta. Četvrtina zemlje stavljena je pod zaštitu, ekoturizam cvjeta.
Ovaj dokumentarni film između ostalog primjerima i sudjelovanjem protagonista pokazuje krajobrazne vrhunce i posebnosti ove zemlje. Od vulkanskih grebena preko maglovitih tropskih šuma, prašuma, pa sve do plaža i otoka ispred obala. Kostarika s pravom slovi kao prirodni raj, ali neprestano se mora braniti od komercijalnih interesa.
Seriju ‘Putovanje u daleke krajeve’ je odabrala Mira Vočinkić.

Foto: Press