Nela Kocsis: Prošla godina bila je jedna od najboljih godina

Sjajna glumica…

Za portal Scena.hr Nela govori o nagradama i ulogama koje su joj obilježile 2o16. godinu

Nela KocsisNela Kocsis kaže da je 2016. godina u profesionalnom smislu bila jedna od njezinih najboljih godina. Glumica je osvojila Nagradu ‘Fabijan Šovagović’ za ulogu Laure Lenbach u predstavi ‘U agoniji‘ Miroslava Krleže. Nagrađena je na 23. Međunarodnom festivalu malih scena u Rijeci, a za ulogu Laure glumica je osvojila i Nagradu hrvatskog glumišta. Predstava je autorski projekt Ozrena Grabarića, Darka Stazića i nagrađene glumice.
– Ponosna sam jer je to bio naš projekt. Ulogu Laure izvela sam onako kako je osjećam i to je bio pun pogodak – kazala je Nela za portal Scena.hr koja je s monologom Laure primljena i na Nela KocsisAkademiju dramskih umjetnosti. Dodaje kako je prošla godina bila i jako zahtjevna jer je predstava imala puno gostovanja, a paralelno je snimala dvije serije. Iako je to i fizički bilo naporno razdoblje, glumica ističe da joj nije bilo teško jer je uživala u svakoj svojoj ulozi.
– Ipak, ove godine priželjkujem malo laganiji radni ritam – rekla je Nela. Glumica je i prošle subote očarala publiku. U zagrebačkoj ‘Gavelli‘ bila je svečana 50. izvedba predstave ‘Kolovoz u okrugu Osage‘.
– U ovoj predstavi sam nevoljeno dijete i zbog toga moj lik ima problem s muškarcima, nesretna je i pokušava se pronaći. Ja volim realizam i ovakve komade koji se bave obitelji, obiteljskim problemima i progovaraju o teškim obiteljskim odnosima – otkrila je Nela za portal Scena.hr.

Nela Kocsis

Foto: Scena.hr