fbpx

Nina Violić u kampanji Grubić designa

Šest lica…

Slavimo samo posebnost – biti drugačiji!! – kaže Mladen Grubić

Mladen Grubić, Petar Grubić– Želimo naglasiti kolika je moć i uloga nakita kod svakog stajlinga. Odjeća i moda su nerazdvojni prijatelji i moda to zna. Svaki novi komad stvaran strašću i nestrpljenjem izazov je kako za nas tako i za naše klijente. Koliki je njihov usud i do koje mjere žele biti drugačiji. Za naše kampanje posebno su zanimljivi plesači i glumci, koji na najbolji način pokretom i karakterom prenose našu poruku, inspiraciju kroz nakit. Različitost nas čini posebnima, tako da smo za novu kampanju kroz objektiv fotografa upoznali glumicu kroz različite uloge. Njene transformacije pravo su bogatstvo profesije, a kostimi i nakit dio su njenih snova – poručuju iz Grubić designa.
Nina ViolićNovom kampanjom Grubić design obilježava 30 godina u dizajnu nakita. Brojne kolekcije slijede svevremenski koncept od ulične mode do ekstravagancije.
– Ne robujemo hirovitim modnim kretanjima, dizajnom želimo osigurati dostupnost nakita široj populaciji, a mlađim generacijama dizajnom i cijenom omogućiti eksperimentiranje u građenju svog stila. Slavimo samo posebnost – biti drugačiji!! – rekao je Mladen Grubić.
A u novoj kampanji model je glumica Nina Nina ViolićViolić.
Prvo, obožavam njihov nakit, volim tu različitost i nedoslovnost, pružili su mi mogućnost da se svaki put ufuram u neku potpuno drugu ulogu, a to je meni uvijek gušt. Posebno zato što me fotkala Mare Milin s kojom uživam raditi već preko 20 godina, snimanje s njom se ne propušta, to je jednostavno lunapark – rekla je Nina Violić.
– Mislim da ova serija fotografija odlično prikazuje raznolikost našeg asortimana i vizija, koju velik broj naših stalnih klijenata Nina Violićvoli isticati. Uloge i emocije koje je Nina Violić sposobna izmjenjivati takvom lakoćom i brzinom za mene su neviđene, a Mare stilski toliko paše našem dizajnu da se iskreno nadam da će samo njeni potpisi padati na sve naše buduće kampanje. Izuzetno sam ponosan na ovu kampanju, na cijeli tim koji je radio na istoj te me sve skupa jako motivira za buduće projekte – rekao je Petar Grubić.
– Danas kada predajem ove vizuale, znam da ih je 6. A trebao je biti neki drugi broj. Ali, ništa nije slučajno. Htjela sam da Nina Violić na ovim fotografijama bude glumica, ali i da se kroz dvojnost tragedija-komedija kazališnog principa prozire ona kao osoba. S njom je to neminovno. Ona je jedna od privatno najjačih osobnosti hrvatskog glumišta. Ponekad te strah od te njene osobnosti kolika je (smijem se, jer je poznam dobrih 20 godina). Nakit, Grubići, njihove vizije, vizije poredane na stolu, a onda ti snažni komadi na snažnoj osobi. Sam taj nakit ima snažnu osobnost. Imaju je i Petar i Mladen. A i ja. Panika. Što napraviti da sve ne izgleda ko cirkus? Ili, baš ugostiti cirkus Kolorado? I što sad…zakriliti se kostimom, ulogom, maskom. Scene tipa- sanjarim usred formalne večere, ukrašena ne baš svakidašnjom kravatom, ludujem sama sa sobom u svom boudoiru kao jedna verzija miss Havisham, s jasnim simbolima prolaska vermena na sebi, glumim glumu pred prejakim reflektorom davnog Hollywooda, hladnog izraza lica promatram vas preko nišana, koketiram preko stola zaštićena ogromni komadima ekspandiranog stakla, čekam da sve završi, negdje u toploj tami… 6 improviziranih situacija. I onda ja tu, tražeći zaključak, jer se bez toga ne mogu smiriti, nekako dođem na Pirandella i sve se poklopi. 6 lica traži autora. Wikipedia kaže: “Stvarnost u djelu postaje iluzija, a iluzija postaje stvarnost. Obični ljudi postaju glumci, a glumci postaju obični ljudi.” Sve ima smisla, a Nina tamo gdje možda najviše liči na sebe privatno, žmiri. Otvaram baš tom fotografijom. Svima koji su sudjelovali u ovom snimanju zahvaljujem na inspiraciji, koja se baš uvijek desi na snimanju i nakon njega, a ne matematički, prije snimanja; zahvaljujem nužnom simbiotičkom doprinosu koji je stvorio ovaj omnibus. Da mene pitate, ovu grupu vizuala bih tako i nazvala: Ninin Omnibus. voila! – rekla je Mare Milin.

Foto: Press