fbpx

Plavi svijet: Uzbudljivo ljeto s posadom broda pomorske policije

Zagreb…

Dokumentarni film Plavi svijet u nedjelju na HRT-u

Plavi svijetHrvatska radiotelevizija (HRT) u nedjelju 14. lipnja 2020. godine na Prvom programu (HRT-HTV1) u udarnom terminu od 21.10 sati emitirat će dokumentarni film Plavi svijet. Ekipa filma provela je uzbudljivo ljeto s posadom broda pomorske policije u zadarskom otočju. Dok turisti uživaju u suncu, ljetu i idili godišnjeg odmora, policija danonoćno radi i bdije.
Iako je njihov osnovni posao nadzor i čuvanje Plavi svijetgranice na moru, ljetna sezona svodi se na rad s ljudima: Kapetan policijskog broda Franko Grancarić posebno je vješt baš u tome: duhovit i opušten kad na mješavini svih jezika svijeta turiste treba uputiti i savjetovati, strog prema onima koji vodenim jurilicama ugrožavaju živote, miran i pun utjehe pri spašavanju unesrećenih turista.
Pomorska policija je tu kako bismo svi mi imali sigurno i nezaboravno ljetovanje, dok su stanovnicima malih udaljenih otoka Franko i njegova posada ponekad jedina veza sa svijetom i ‘Katica za sve’, pa će posredovati u otočkim svađama, pomoći u popravku skutera i prijateljski porazgovarati o svakom problemu.
Film Plavi svijet nam daje rijetku povlasticu da zavirimo u njihov svijet na moru i skučenom brodskom prostoru.

Plavi svijet
Scenarij: Hrvoje Mabić
Montaža: Vanja Siruček
Produkcija: Trigon za HRT, 2020.
Glazba: Predrag Šiftar
Direktor fotografije: Senad Zemunović
Izvršni producent: Predrag Šiftar
Producentica: Jadranka Cicvarić Šiftar
Snimatelji: Senad Zemunović, Jasenko Rasol
Tonski snimatelj: Predrag Šiftar

Foto: Press