fbpx

Premijerno izvedena predstava Kad svijeće dogore

Kad svijeće dogore

Predstava Kad svijeće dogore prema romanu Sándora Máraija, adaptaciji Christophera Hamptona i režiji Branka Ivande izvedena je premijerno na Svjetski dan kazališta te je ispraćena velikim aplauzom zadovoljne publike.

svijeće dogore

Predstava Kad svijeće dogore je rađena u koprodukciji s Teatrom Erato, a uloge tumače Siniša Popović, Goran Grgić i Zrinka Cvitešić/Iva Mihalić.

svijeće dogore

Maestralna drama Sándora Máraija privukla je redatelja Branka Ivandu da se vrati živom prostoru teatarske scene i s troje sjajnih glumaca postavi predstavu Kad svijeće dogore. Máraieva dramatična introspekcija budi kreativnu strast i neodoljivu potrebu da se dramska lica oplode životnom uvjerljivošću, a publici udahne jedinstveni emotivni doživljaj. Márai preskače banalnosti i piše o suštini. A povratak suštini, za sve nas pomalo je zaboravljena kategorija.

Ivanda slijedi Máraijev put prema središtu tamnih prostora naše psihe. Odriče se efekata teatra vizualnih i tjelesnih atrakcija te vodi svoje glumce do dubokih intimnih odnosa u kojima svaka riječ, ponekad šapat, traži uvjerljivost u privatnosti glumčeve osobe.

Foto: Press Mara Bratoš