fbpx

Upoznajemo Australiju – Serija Čarobna Australija

Od iduće srijede na HTV1 Čarobna Australija

Hrvatska radiotelevizija (HRT) od srijede, 28. srpnja 2021. godine na Prvom programu (HRT-HTV1) u terminu od 20.10 sati počinje s prikazivanjem dokumentarne serije Čarobna Australija.

Australija

Upoznajemo Australiju od najviših snježnih vrhova na kopnu do dubina hladnog i divljeg južnog mora, od posljednje populacije divljih numbata do najveće diorame divovske sipe. Zemlja je to raznolike ljepote, koja oduševljava i iznenađuje.

Vidjet ćemo populacije tek nedavno otkrivenih životinja i ponašanja nepovezanih s vrstama za koje smo mislili da ih dobro poznajemo. Upoznajemo životinje tako zagonetne da većina Australaca nije ni svjesna da s njima dijeli ne samo svoj otočni kontinent, nego i svoja prigradska dvorišta.

Otkrivamo izazove kroz koje ove životinje moraju svladavati u zemlji krajnosti i krajnjih promjena nastalih ljudskim utjecajem.

Australija je jedna od biološki najraznolikijih kopnenih masa – njezini su predjeli spektakularno raznoliki. Australska divljina opći je pojam, ali njezin krajolik sve je samo ne običan. Bujna je i vlažna, suha i oštra. Prelazimo iz snijegom prekrivenih vrhunaca kontinenta u drevne prašume i tropske savane, otkrivajući kako su se životinje naučile održati u oštrim i prekrasnim krajnostima kontinenta.

Foto: Press