fbpx

Predstavom Slikari rudari svečano otvorene 33. Gavelline večeri

Zagreb…

Gavelline večeri trajat će do 14. prosinca 2018. godine. Tijekom 12 večeri gledatelji mogu vidjeti kazališne uspješnice iz Splita, Rijeke, Ljubljane, Beograda, Zadra, Pečuha i Zagreba

Gavelline večeri

Gavelline večeri, Ana LedererPročelnica zagrebačkog Gradskog ureda za kulturu Ana Lederer jučer je u zagrebačkom kazalištu Gavella otvorila 33. Gavelline večeri. A ravnatelj kazališta Gavella Dražen Ferenčina publiku je uveo u Gavelline večeri.
– Predstave su to zagrebačkih i drugih kazališta. Tu je predstava iz Slovenije, predstava iz Srbije, a na ceremoniji zatvaranja, izvan konkurencije je i predstava Hrvatskog kazališta u Pečuhu. Proglašavam 33. Gavelline večeri otvorene i pozivam publiku da u velikom broju bude ovdje, u Dražen Ferenčinanašem prekrasnom gradskom kazalištu svaku večer idućih dana – kazala je Lederer. 33. Gavelline večeri započele su odličnom predstavom ‘Slikari rudari‘ Leeja Halla u režiji Same M. Streleca. Gavelline večeri trajat će do 14. prosinca 2018. godine, a u svom ovogodišnjem programu u odabiru Borisa Svrtana, producentice Sonje Kovačić i Hrvoja Klobučara, obuhvaćaju 12 predstava, od čega je 11 u konkurenciji za nagrade, a jedna će biti prikazana izvan konkurencije na zatvaranju festivala.
Tijekom 12 večeri gledatelji mogu vidjeti kazališne uspješnice iz Splita, Rijeke, Ljubljane, Beograda, Zadra, Pečuha i Zagreba. A nakon svake predstave održava se okrugli stol na temu predstave. Razgovore s publikom vodi Mira Muhoberac, dramaturginja, teatrologinja i sveučilišna nastavnica te glumci Gavelle: Ivan Grčić, Barbara Nola, Ksenija Pajić, Marko Petrić, Sven Šestak, Jelena Miholjević, Tena Nemet Brankov, Bojana Gregorić Vejzović, Ozren Grabarić

Gavelline večeri

Odluku o najboljoj predstavi, najboljoj režiji, najboljoj ženskoj te muškoj ulozi donijet će tročlano prosudbeno povjerenstvo – Branka Cvitković, Dino Pešut i Marina Pejnović.
Pobjednike 33. ‘Gavellinih večeri’ objavit će se 14. prosinca 2018. godine. Program Gavellinih večeri možete pročitati na linku.

Foto: Scena.hr