fbpx

Tihana Lazović najbolja glumica na festivalu Cinoche!

Međunarodna nagrada…

Žiri Međunarodnog filmskog festivala Cinoche koji se održava u gradu Baie-Comeau u kanadskom Quebecu nagradio je Tihanu Lazović nagradom Prix Alcoa za najbolju glumicu, za ulogu ostvarenu u filmu Zvizdan Dalibora Matanića. Festival se održao od 21. do 31. siječnja, upravo u vrijeme redovne kinodistribucije Zvizdana u Kanadi.

Tihana Lazović
Tihana Lazović u Zvizdanu je odigrala tri različite uloge u tri dijela ove filmske priče, te je za to glumačko ostvarenje već osvojila Zlatnu Arenu na prošlogodišnjem festivalu u Puli te nagradu za najbolju glumicu na festivalu u Cottbusu. Osim ovih priznanja, Lazović je od strane Europske filmske promocije odabrana u program Shooting Stars koji promovira deset najperspektivnijih europskih glumaca godine koji će se predstaviti na Međunarodnom filmskom festivalu u Berlinu koji se održava od 11. do 21. veljače.
Spomenimo i da je ovo dvadeseta nagrada Matanićevom Zvizdanu. Film je uvršten u programe više od pedeset svjetskih filmskih festivala, a ovog tjedna prikazan je na prestižnom festivalu u Rotterdamu, festivalu u Santa Barbari te na festivalu u Bangaloreu u Indiji.
Film je proizvela zagrebačka Kinorama u koprodukciji s Gustav filmom i SEE Film pro, proizvodnju su podržali Hrvatski audiovizualni centar i Eurimages, a uz Tihanu Lazović glavnu ulogu igra Goran Marković.

Foto: Prisk