Dalibor Matanić: Kad serija krene, moglo bi biti bure!
Piše: Gordana Malašić Lazić On 9 sij., 2016 At 04:29 PM | Categorized As Film, Kultura | With 0 Comments

Novine…

U fotogaleriji pogledajte kako je bilo na setu snimanja nove dramske serije

Dalibor Matanić

Dalibor MatanićRedatelj Dalibor Matanić kaže da su likovi u novoj seriji ‘Novine‘ fikcija, ali će biti interesantno za gledatelje povezivati likove iz serije s realnim osobama – tajkunima, urednicima, političarima i novinarima. Serija će se snimati do travnja. Producenti serije su Miodrag Sila i Nebojša Taraba, scenarist je Ivica Đikić, a redatelj serije je Matanić. Serija na površinu iznosi tamnu stranu novinarstva koje je isprepleteno interesima politike, obavještajnoga podzemlja i krupnoga kapitala. Također, priča prati i odnose unutar redakcije između novinara i urednika.
Dalibor Matanić– Ivica Đikić je vjerojatno ovo pisao prema svojim iskustvima prije, ali kako se sad stvari naziru te stvari postaju sad aktualne. Ovo kad izađe van, moglo bi biti bure – naglasio je Matanić. Dodaje da je prihvatio raditi seriju jer je odlično napisana i zato jer je ozbiljan format.
U seriji glumi osamdesetak glumaca, a glavne uloge tumače Branka Katić, Trpimir Jurkić, Goran Marković, Olga Pakalović, Dragan Despot, Zijad Gračić, Aleksandar Cvjetković, Dalibor Matanić, Branka KatićEdita Karađole, Anja Matković, Tihana Lazović… U fantastičnoj postavi glumaca starije i mlađe generacije je i glumac Zdenko Jelčić, koji ističe da je uloga Blage Antića u seriji kao stvorena za njega.

Josip Manolić uzor za novu ulogu
– Igram bivšeg udbaša, bivšeg šefa tajne službe u Novoj Hrvatskoj i aktualnog šefa osiguranja ‘Novina’. Imam dovoljno godina da pamtim obje službe i da ih se ne sjećam po dobru. To su tipovi koji puno znaju, a malo govore, koji misle sve najgore o svim ljudima jer dobro poznaju sebe i kako su i sami smeće, misle da su svi drugi ljudi isti kao i oni – smeće. On ima veze u starim tajnim službama, u novim tajnim službama i odgaja potomke za buduće tajne službe. Stara ništarija – opisao je Jelčić svoju ulogu u seriji ekskluzivno za portal Scena.hr. Jelčić dodaje da je uzor za ulogu  pronašao u Josipu Manoliću – tih, neprimjetan, ali opasan, šutljiv i prevrtljiv. A kako je bilo na snimanju serije ‘Novine’ pogledajte u fotogaleriji.

Foto: Prisk
Fotogalerija: 

comment closed