fbpx

Goran Marković: Ovo je veliko priznanje za zajednički trud

Zvizdan…

Na festivalu u Cannesu film Dalibora Matanića osvojio je nagradu, a glumac je za portal Scena.hr otkrio prve dojmove

Goran MarkovićGoran Marković– Osjećaj je nestvaran! U oblacima smo svi skupa zbog svega. Nagrada je bila i već odlazak u Cannes, a sada imamo i onu pravu u fizičkom smislu – rekao je Goran Marković za portal Scena.hr. Goran i Tihana Lazović u filmu ‘Zvizdan‘ igraju glavne uloge. Film je osvojio nagradu žirija za najbolji film u programu ‘Un Certain Regard‘ na filmskom festivalu u Cannesu, a već je na projekciji osvojio publiku.
– Reakcija publike je isto tako bila jedna od velikih nagrada koje smo doživjeli. Predivno je vidjeti da publika diše s filmom. Ali evo, do zadnjeg trenutka nagrada je bila samo san – naglasio je Goran. Dodaje da je ova prestižna nagrada veliko priznanje Daliboru Mataniću, Ankici Jurić Tilić i Kinorami te glumcima.
– To je veliko priznanje za veliki i prekrasan zajednički rad i trud. I ogroman pomak i skok prema naprijed za cijelu Goran Markovićhrvatsku kinematografiju, sada se otvaraju vrata koja su možda bila zatvorena – kazao je Goran. ‘Zvizdan‘ je žiri osvojio jer je kompletan film.
– Žiri je imao prilike vidjeti puno dobrih stvari. Scenarij i režiju Dalibora Matanića, fotografiju Marka Brdara, glazbu braće Sinkauz, odličnu montažu Tomislava Pavlića, pa cijeli glumački ansambl, glumce koji igraju po više različitih uloga, s odličnom produkcijom i organizacijom Kinorame. Sve se složilo i sjelo na svoje pravo mjesto u pravo vrijeme. Film je rađen s ljubavlju, za ljubav. Zajedništvo, koje se stvorilo pri stvaranju ovog filma protiv mržnje, je procurilo u sam film i to se osjeti – objasnio je glumac. Goran je jako pohvalio kolege.
– Bilo je divno raditi s kolegama. Tihana je zmaj, a Stipe Radoja, Nives Ivanković, Dado Ćosić, Trpimir Jurkić, Slavko Sobin, Lukrecija Tudor, Ksenija Marinković, Tara Rosandić, Mira Banjac su odlični ljudi. Bilo je inspirativno i zabavno i stvarno imam potrebu ne samo spomenuti, nego baš istaknuti sve koji su sudjelovali u bilo kojem segmentu filma. Da je itko od tih ljudi ispred ili iza kamere izostao, ovaj film ne bi bio to što jest – naglasio je Goran za portal Scena.hr.

Foto: Press