fbpx

Godišnja nagrada Hrvatskog kulturnog kluba Zagrebačkoj filharmoniji

Zagreb…

Za promicanje hrvatske kulture u svijetu za 2018. godinu – Godišnja nagrada Hrvatskog kulturnog kluba Zagrebačkoj filharmoniji

NagradaU ponedjeljak, 4. studenog 2019. godine Hrvatski kulturni klub dodijelio je Zagrebačkoj filharmoniji Godišnju nagradu za promicanje hrvatske kulture u svijetu za 2018.g. Nagrada se sastoji od Priznanja, statue akademskog kipara Petra Barišića te novčanog iznosa.
Hrvatski kulturni klub dodjeljuje priznanja od 1995. godine autorima, kulturnim djelatnicima i ustanovama koje u inozemstvu promiču hrvatsku kulturu i svojim djelom svjedoče o duhovnom i kulturnom razvitku hrvatskog naroda ili svojim djelovanjem potiču kulturne veze Hrvatske sa svijetom.
Nakon prijedloga Stručnog povjerenstva u sastavu: akademik Zoran Juranić u svojstvu predsjednika Povjerenstva, akademik Josip Bratulić i prof. Želimir NagradaMesarić kao članovi te provedene rasprave o predloženom kandidatu za dodjelu Godišnje nagrade, na temelju članaka 9.-12. Pravilnika o dodjeli Nagrade, Odbor za nagrade (u sastavu: prof.dr.sc. Slobodan Kaštelan, predsjednik i članovi: Damir Matković, prof. Želimir Mesarić, Ivan Đerek, dr. Mijo Ivurek) jednoglasno je odlučio da se Nagrada za promicanje hrvatske kulture u svijetu za 2018. godinu dodjeli Zagrebačkoj filharmoniji.
Zagrebačka filharmonija u svoju 150. obljetničku sezonu stoga, s ponosom, ulazi ovjenčana Godišnjom nagradom Hrvatskog kulturnog kluba za promicanje hrvatske kulture u svijetu, s dvije Nagrade grada Zagreba zbog njezinih izvanrednih zasluga u promicanju glazbe i kulture, s tri nosača zvuka snimljenih za najpoznatiju izdavačku kuću za klasičnu glazbu u svijetu Oehms classics, s bogatom diskografijom sa snimljenim djelima hrvatskih skladatelja: Sunčana polja i Tri majstora za koje je osvojila i dvije diskografske nagrade Porin, proteklim turnejama po Kini, Argentini, Kuvajtu, europskim glazbenim središtima, kao i s tri koncertna gostovanja u Omanu, četiri novogodišnja nastupa u Salzburgu te brojnim uspješnim projektima (Simfonija tisuće u Areni Zagreb, Filmharmonija, Minimini ciklus, Dan odškrinutih vrata) koje vodi usporedo sa svojom redovnom koncertnom aktivnošću pred svojom vjernom, domaćom zagrebačkom publikom.

Foto: Press