fbpx

Zbornica osvojila još jednu nagradu – Najbolji debi

Zbornica

Film ‘Zbornica‘ scenaristice i redateljice Sonje Tarokić te producentice Ankice Jurić Tilić osvojio je nagradu ‘Najbolji debi’ na međunarodnom filmskom festivalu FEST koji se održao od 25. veljače do 6. ožujka u Beogradu.

Zbornica

– Silno mi je drago da smo uopće pozvani na FEST, na festival s ogromnom tradicijom, i to je cijeloj filmskoj ekipi puno značilo. Ogromno hvala za ovu prekrasnu nagradu, jako sam iznenađena – rekla je redateljica Sonja Tarokić u video poruci emitiranoj na večerašnjem svečanom zatvaranju jubilarnog 50. FEST-a održanog u beogradskoj Kombank dvorani.

Zbornica

‘Zbornica’ je bila u konkurenciji među 20 filmova u glavnom natjecateljskom programu, a projekciji održanoj ranije ovoga tjedna prisustvovale su redateljica Sonja Tarokić i glavna glumica Marina Redžepović.

Debitantski film Sonje Tarokić nedavno je osvojio nagradu ‘Oktavijana’ koju dodjeljuje Hrvatsko društvo filmskih kritičara. ‘Zbornica’ je dobitnik i dvaju posebnih priznanja žirija na uglednom filmskom festivalu u Karlovym Varyma i na Zagreb film festivalu.

Film je nastao u produkciji zagrebačke Kinorame kao drama o borbi pojedinke unutar hrvatskog školskog sustava. Uz Marinu Redžepović, koja glumi novu pedagogicu Anamariju, glumački ansambl čine i Nives Ivanković u ulozi Vedrane, ravnateljice škole čvrste ruke, Stojan Matavulj koji glumi problematičnog profesor povijesti, te Maja Posavec, Sandra Lončarić, Daria Lorenci Flatz, Barbara Nola, Filip Juričić, Igor Kovač, Frano Mašković i mnogi drugi.

Foto: Press Madison – Zbornica