fbpx

Zlatko Turkalj i Prince raznježili Vannu

Music pub – Zlatko Turkalj

Nagradu ‘Moj prvi Music pub’ osvojili Dino Jelusić, Mia Dimšić i NoA

– To je preintimno da bih ja sad to komentirala. Publika i ja si nismo baš tako dobri da bih s njima dijelila Princea – našalila se Vanna.

Vanna, Zlatko Turkalj

No ipak je slušateljima Drugog programa otpjevala refren pjesme ‘Starfish And Coffee’, jedne od skladbi sa spomenutog albuma za koji Vanna smatra da je stvaran bez podilaženja publici i kritici, što si malo tko može priuštiti.

Vanna je velika poklonica poznatoga glazbenika Princa, koji je nenadano preminuo u travnju prošle godine. Ove godine obilježava se 30. obljetnica njegova albuma ‘Sign O’ The Times’, koji mnogi smatraju njegovim najboljim diskografskim uratkom, a nalazi se i na popisu 500 najboljih albuma svih vremena po izboru časopisa Rolling Stone.

Gostujući u emisiji Music pub na Drugom programu Hrvatskoga radija, uredniku i voditelju Zlatku Turkalju Vanna je pomogla dodijeliti nagrade ‘Moj prvi Music pub‘ koje su priznanja za rad mladih glazbenih nada.

Kako bi joj zahvalio na pomoći, Turki je Vannu darivao vinilnim izdanjem dvostrukoga Princeova albuma ‘Sign O’ The Times’ i ganuo ju do suza.
Dino Jelusić

A održana je i dodjela nagrade te priznanja za rad mladih glazbenih nada. Ove godine dobitnici su Dino Jelusić, Mia Dimšić i grupa NoA.

– Nakon petnaest godina poznavanja, zahvaljujem ti na ovoj nagradi. Čast mi je i nadam se da ću što prije doći to opravdati nekom akustikom ovdje — kazao je Dino Jelusić Turkiju prilikom preuzimanja nagrade.

Dino Jelusić prošle je godine pobijedio na međunarodnom pjevačkom natjecanju „New Wave“ u ruskom Sočiju. Uz to, kraj 2016. godine proveo je na dvomjesečnoj turneji kao jedan od pjevača američkoga rock sastava Trans-Siberian Orchestra, nastupivši na 51 koncertu u 30 gradova diljem SAD-a.

Na svakome koncertu bilo je od 15 do 30 tisuća ljudi, što znači da su tijekom dva mjeseca nastupili pred oko milijun ljudi. Vrhunska produkcija kakvu ima Trans-Siberian Orchestra, koji već iza sebe ima više od 10 milijuna prodanih ulaznica, zahtijeva pomnu pripremu, a u tome su im tijekom dva tjedna proba pomagali producent Paul O’Neill i pjevač grupe Savatage, Jon Oliva.

Najboljom mladom pjevačicom proglašena je Mia Dimšić, koja je također dobitnica nagrade Hrvatske diskografske udruge za najboljeg novog izvođača.
Mia Dimšić

 

– Ovo je stvarno bila luda godina, a sada je još luđa! Puno ti hvala. Ovo mi je veliki kompliment – rekla je Mia Turkiju i dodala kako će nagradu staviti na vidljivo mjesto u svoju sobu i pokazivati ju svim gostima.

No, ovo nije jedina nagrada koju je Turki dodijelio Miji. Njezin spot za pjesmu „Život nije siv“, scenarista i redatelja Borisa Sekulića, dobio je nagradu Music pub za najbolji glazbeni video spot 2016. godine.

– Ovo je definitivno i Borisova nagrada, te snimatelja Igora Miličića. Hvala im, stvarno, od srca – kazala je Mia.

Mlada Osječanka kraj 2015. završila je objavom singla „Budi mi blizu“, a kraj 2016. solističkim koncertom u Maloj dvorani Lisinski. Koncert je bio vrlo intiman i pokazao je sve ono što Mia voli i što želi predstaviti kao glazbenica.

Music pub je glazbeni talk show koji vodi i uređuje Zlatko Turkalj Turki, a emitira se na Drugom programu Hrvatskoga radija. Uz to, Music pub je bio i ostao prva hrvatska glazbena nagrada koja se u kontinuitetu dodjeljuje još od 1992. godine.

Foto: Press – Music pub – Zlatko Turkalj