fbpx

Barcelona: Barakude otkrile novu ljubav!

Luka Lončar i Marko Bijač

Luka Lončar i Marko Bijač

– Barcelona me očarala. Grad je prelijep, narod je opušten i osjeti se jedna posebna pozitivna energija te vedar duh. Posjetili smo neke od znamenistosti, a posebno me se dojmio muzej suvremene umjetnosti te njegova postava. Imali smo prilike isprobati i čuvene tapase koji su nam otkrili jedan novi gastro svijet, rekao je reprezentativac Luka Lončar.

– Na ovakvim natjecanjima nemamo puno slobodnog vremena i koncentrirani smo isključivo na utakmice, no svaki slobodni trenutak iskoristio sam kako bi što bolje upoznao Barcelonu, španjolsku kulturu i narod koji je iznimno ljubazan. Uz naš hotel nalazi se muzej Blau u kojem su me se posebno dojmile replike životinja iz nekih davnih vremena. Za svoje najbliže odabrao sam nekoliko suvenira, a nezaobilazni su bili i dresovi Barcelone i Messija. Definitivno ću se vratiti u ovaj grad, a dojmove s ovog prvenstva podijelit ću s prijateljima, rekao je reprezentativac Marko Bijač.
sagrada familiaHrvatski vaterpolisti pronašli su novu ljubav, prijestolnica Katalonije, jedan od najljepših gradova Mediterana – Barcelona prirasla je srcu našim vodenim junacima. Slobodne trenutke u prvim danima Svjetskog prvenstva vaterpolisti su iskoristili za razgledavanje grada i posjet brojnim znamenitostima po kojima je ova španjolska ljepotica poznata u svijetu. Čuvena Gaudijeva nedovršena katedrala Sagrada Familia jedna je od znamenitosti koje su oduševile reprezentativce, stadion Nou Camp nezaobilazno je mjesto posjeta, a sva natjecanja održavaju se na brdu Montjuic na čijem se vrhu nalazi prekrasan dvorac s kojeg se pruža pogled na cijelu Barcelonu. Gradska plaža Barceloneta ovih je dana prepuna kupača i ljudi koji se svakodnevno rekreiraju, a kako se hotel naših sportaša nalazi tik do te prelijepe plaže, mnogi su iskoritstili slobodne trenutek za šetnju i koncentraciju uz Mediteransko more.

Hrvatski su se vaterpolisti plasirali u završnicu FINA Svjetskog prvenstva gdje će se za finale boriti s reprezentaciom Mađarske, a dan uoči te važne utakmice provode u strogoj koncentraciji i treningu.