Vinko Soldo: Iz Zagreba sam i jasno je što mi znači Dinamo!
Piše: redakcija On 12 sij., 2016 At 11:40 AM | Categorized As Sport, Sportske minute | With 0 Comments

Dinamo…

Vinko Soldo, Zoran Mamić– Presretan sam i ne znam uopće što bih rekao. U Dinamu sam cijeli život, dečko sam iz Zagreba i jasno je što mi znači Dinamo. Ovo je moj san odnosno ostvarenje sna, a pravi posao sada tek počinje i želim ostvariti novi cilj, istrčati na Maksimir i zaigrati za prvu momčad. Naravno, ispred mene je puno rada, ali vjerujem u sebe, a očito i u klubu imaju povjerenja u mene tako da je na meni to opravdati – rekao je ispričao je uskoro punoljetni stoper Vinko Soldo.
Na početku priprema Dinamo je obavio veliki ‘in house’ posao jer je petogodišnji ugovor s Modrima potpisao Vinko Soldo. Simpatični mladić rodio se u Zagrebu i došao u Dinamo s 11 godina te je prošao sve mlađe kategorije našeg kluba. Tijekom svoje karijere osvojio je brojne trofeje, a posebno se ističe osvajanje prestižnog Nike Premier Cupa u ljeto 2013. kada su se kadeti Dinama okrunili neslužbenom titulom svjetskih prvaka. Isto tako bio je neizostavni dio fantastične momčadi koja je prošle sezone upisala sve pobjede u prvenstvu i osvojila duplu krunu te je s našom reprezentacijom ostvario zapažene rezultate na Svjetskom i Europskom prvenstvu.
Zoran MamićZadovoljan obavljenim poslom bio je i trener Modrih Zoran Mamić.
– Rekao sam jučer na početku priprema i već nekoliko puta prije kako su ovi mladići smjer kojim Dinamo želi ići. Vinko je neizostavni dio ove sjajne generacije, standardni igrač Dinama i naše reprezentacije, stoper koji je ljevak, a takvih nema puno i sigurno uz puno rada ima sjajnu priliku iskoristiti svoj golemi potencijal.
Vinko će u mjesecima koji dolaze trenirati s prvom momčadi, ali i igrati proljetni dio Lige prvaka s mladima kao i za drugu momčad, a kada će dobiti priliku ovisi o ‘stanju’ u momčadi, poziciji, njihovom radu i drugim stvarima, ali uglavnom to ovisi o njima samima.”

Foto: Press

comment closed