fbpx

Godišnjica mature – O mladosti, prijateljstvu i druženju!

HRT…

Godišnjica matureU drugoj emisiji ‘Godišnjica matureBarbara Kolar predstavit će vam ugledne protagoniste naše književne, likovne i kazališne scene Igora Zidića, Igora Mandića i Mani Gotovac.
Dvojicu Igora i Mani spojila je ljubav prema pisanoj riječi još u gimnazijskim klupama, jer prve tekstove i prva urednička iskustva stekli su u gimnazijskom časopisu ‘Oči’ koji je tijekom 1957. i 1958. godine izlazio u Splitu. Tih godina maturirali su u splitskoj Klasičnoj gimnaziji, a nadobudni tekstovi već su tada otkrivali buduće talente i dali naslutiti kako će ostaviti itekakav trag u mnogim sferama našeg javnog života.
Godišnjica matureNo, znatiželjna Barbara neće stati samo na tome, potaknut će uspomene i inspirirati ih da s vama podijele brojne zanimljivosti iz privatnog života i svoje mladosti.
– Prisjetit će se svojeg maturalnog plesa i maturalnog putovanja te vremena kada su došli u Zagreb. Doznat ćete kako su ga doživjeli i kako su se u njemu osjećali kao Dalmatinci, kakvi su im bili studentski dani, a kakvi televizijski počeci – najavile su urednice Ariana Jandrić i Romana Nemčić.
O mladosti, prijateljstvu i druženju Igora Zidića, Igora Mandića i Mani Gotovac doznajte u ‘Godišnjici mature’ 28. veljače u  21 sat na Prvom programu Hrvatske televizije.

Foto: Press