Goran Radman: Sveučilište i HRT-a zajedničkim snagama!

Suradnja…

Goran Radman– Mi ovakav sporazum do sada nismo imali, a on će nam omogućiti da naše razvojne, programske i tehnološke ambicije u Splitu komplementiramo korištenjem zajedničkih snaga Splitskog sveučilišta i HRT-a. Od toga će neposredno koristi imati i naš radio Split. Nama treba akademska dimenzija i dinamika mladih ljudi, a istovremeno vjerujemo da će obilje iskustva i prakse HRT-a biti jedan izuzetno dobar poligon studentima splitskog sveučilišta. Hrvatska radiotelevizija je relativno velik poslodavac i sigurno je da će neki od talenata sa sveučilišta biti prepoznati i kao naši budući suradnici i djelatnici – rekao je Glavni ravnatelj HRT-a Goran Radman.
Goran RadmanHrvatska radiotelevizija i Sveučilište u Splitu potpisali su jučer, 1. srpnja sporazum kojim se definiraju načela dugoročne suradnje ovih dvaju institucija na područjima od zajedničkog interesa. Sporazum su potpisali Glavni ravnatelj HRT-a Goran Radman u ime HRT-a te u ime Sveučilišta u Splitu rektor prof.dr.sc. Šimun Anđelinović. Naglašeno je kako prostora za suradnju ima mnogo te da se ona već uspješno ostvaruje, a potpisanim sporazumom definirani su i konkretni zajednički projekti dvaju institucija.Sporazumom je definirana suradnja u ostvarivanju vizualnih i audiovizualnih djela u zajedničkoj produkciji, organiziranje stručne prakse studenata Sveučilišta u Splitu i njihova usavršavanja, razvoj programa medijske pismenosti u suradnji sa sveučilištem i razmjena sadržaja sa studentskim medijima.
Definirana je i realizacija mozaično zabavne emisije studenata u programu Radio Splita u trajanju od 110 minuta, a koja će se emitirati jednom tjedno. Među ostalim, HRT je sporazumom osigurao stručnu i tehničku pomoć u realizaciji prijenosa različitih događaja vezanih za Sveučilište, razvoj strateških partnerstava te zajedničko prijavljivanje europskih projekata.

Foto: Press